BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Organları dört kişiyi yaşatacak

Antalya'da, trafik kazası geçiren gencin organları 4 kişiye hayat verecek

Abone ol

Antalya'da, işe başlayacağı gün öncesinde trafik kazası geçiren 21 yaşındaki gencin beyin ölümünün gerçekleşmesi üzerine, ailesi organlarını bağışladı.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, bir alışveriş merkezinde özel güvenlik görevlisi olarak işe başlayacak olan Çağdaş Arslan (21), özel güvenlik kursunun son gününde, atış poligonundan Bekir Sekmen (28) ile motosikletiyle eve dönerken, bir kamyonetin çarpması sonucu arkadaşıyla birlikte ağır yaralandı. Akdeniz Üniversitesi Hastanesine kaldırılan Çağdaş Arslan'ın kazadan iki gün sonra beyin ölümünün gerçekleşmesi üzerine, ailesi organlarını bağışladı.

Hüseyin Arslan, AA muhabirine, oğlunun çok genç yaşta öldüğünü belirterek, onun organlarının başkalarına hayat vermesini istediklerini söyledi. Arslan, ''Bari onun organları uzun süre yaşasın. Organını alan kişiler bize gelip (Çağdaş'ın gözüyle görüyorum), (Onun kalbiyle yaşıyorum) desinler yeter'' diye konuştu. Çağdaş Arslan'ın, uçakla Türkiye Yüksek İhtisas Eğitim Hastanesine gönderilen kalbi Zübeyde Gökmen'e (38), karaciğeri ise Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde Hüseyin Çetinkaya'ya nakledildi. Arslan'ın böbrekleri ise Pelin Öncüoğlu (23) ve Uğur Aktaş'a (30) nakledilecek.