BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL

Kız öğrencileri böyle soydu

Sosyal paylaşım sitesinde sahte hesap açan Ö.Ö., sahte öğretmen kılığında kız öğrencileri böyle ağına düşürdü.

Abone ol

Tokat'ta kendini internet ortamında öğretmen olarak tanıtan Ö.Ö., öğrencileri kamera karşısında soyundurduğu iddiasıyla polis tarafından gözaltına alındı.

Tokat'ta yaşayan evli 31 yaşındaki Ö.Ö. sosyal paylaşım sitesinden açtığı sahte hesapta kendini ilkokulda görevli öğretmen M.U. yerine tanıtarak okul öğrencileriyle sohbet etmeye başladı. Şüpheli Ö.Ö. iddiaya göre görüntülü sohbet sırasında yaşları 13-14 arasında değişen kız öğrencileri kıyafet değiştirmeye teşvik ederek, "Etek güzel olmuş, bunları giy" sözleriyle soyundurdu. Bu görüşmeler sırasında şüpheli tanınmamak için kendi kamerasını açmadı. Durumu fark eden aileler olayı polise bildirdi.

Bunun üzerine Tokat Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri internet ortamında çalışma başlattı. İlkokulda görevli öğretmen M.U.'nun profil fotoğrafını kullanarak kandırdığı öğrencileri soyundurduğu iddia edilen Ö.Ö. gözaltına alındı. Emniyetteki sorgusunun ardından Ö.Ö. adliyeye sevk edildi. Burada sorgulanan şüpheli öğrencilerle fiziksel temasa geçmediği gerekçesi ile serbest bırakıldı.

AİLELERİ UYARDI

İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Şube Müdürü Murat Sarıkaya, şubelerinin kısa süre önce kurulduğunu ve 24 saat internet ortamında çalıştıklarını belirterek, Kısa bir süre içerisinde ilköğretim çağındaki çocuklarımızı kendini öğretmen gibi tanıtmak suretiyle suistimal etmeye çalışan kötü niyetli bir şahıs, bu faaliyeti icra ettiği esnada internette kendisini tespit etmek suretiyle arkadaşlarımız tarafından suçüstü yakalandı dedi. Müdür Sarıkaya, aileleri de uyararak, "İlköğretim çağında çocukları olan vatandaşlarımız sosyal medya kullanımlarında çocuklarını yalnız bırakmamalı. Adres defterlerine ekli kişiler çocuklarıyla iletişime geçmek kontrol altında bulundurmalılar. Ayrıca bu tür art niyetli kişilerin bu ortamda gezinebileceği hakkında çocuklarını bilinçlendirmeliler" diye konuştu.