BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  DÜNYA

BAŞBAKAN’IN AÇILIŞI YAPTIĞI FİDANLIK KURUDU

Başbakan Erdoğan’ın Siirt ziyaretinde açılışını yaptığı 170 dönüm ormanlık üzerinde dikilen ağaçlar kurudu. <br/>Siirt İl Genel Meclisi tara...

Abone ol

Başbakan Erdoğan’ın Siirt ziyaretinde açılışını yaptığı 170 dönüm ormanlık üzerinde dikilen ağaçlar kurudu.
Siirt İl Genel Meclisi tarafından bir kaç yıl önce inşa edilen ormanlık, Başbakan Erdoğan’ın Siirt ziyareti öncesi Emine Erdoğan Şehir Ormanı olarak değiştirilmişti. Orman ve Su İşleri Müdürlüğü tarafından da ağaçlandırılması yapılan ormanlık, Başbakan Erdoğan’ın Siirt ziyaretinde yaptığı toplu açılış töreniyle hizmete girmişti. Ancak aradan geçen zamanla birlikte yeterince bakılmayan ağaçların büyük bir kısmı bakımsızlıktan kurudu.
Fidanların kuruduğunu belirten Siirt Orman ve Su İşleri Müdürü Vedat Erman, konu ile ilgili olarak, Siirt Havaalanı ile Siirt Üniversitesi yerleşkesi arasında 350 dönüm ormanlık alan olmak üzere aynı güzergahtan şehir merkezindeki refüjlere kadar toplam 33 bin fidan ve yetişkin ağaç dikildiğini söyledi. Erman, Siirt Kurtalan karayolu 10. kilometresinde Kezer mevkiinde kurulan Emine Erdoğan Şehir Ormanı’nda ise 170 dönüm üzerinde 500 adet fidan dikildiğini, ancak birçoğu kuruyan bu ağaçların yerlerine ivedilikle yeni fidanların dikilmeye başlandığını sözlerine ekledi.
(İHA)