BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  DÜNYA

ŞANLIURFA’DA 20 BİN KİŞİLİK TİRİT ZİYAFETİ

Şanlıurfa’da ’Kutlu Doğum Haftası’ etkinlikleri kapsamında 20 bin kişiye kentin yöresel etli yemeği tirit ikram edildi. Sabah namazı ardında...

Abone ol

Şanlıurfa’da ’Kutlu Doğum Haftası’ etkinlikleri kapsamında 20 bin kişiye kentin yöresel etli yemeği tirit ikram edildi. Sabah namazı ardından dev kazanlarda hazırlanan tiritten yemek isteyenler, uzun kuyruklar oluşturdu.
Şanlıurfa Müftülüğü tarafından organize edilen tirit ziyafeti, sabah namazı ardından Dergah ve Hz.İbrahim Camii’nde verildi. Sabahın ilk ışıklarıyla camii avlusunda uzun kuyruk oluşturanlar, yaklaşık 2 saat boyunca sıranın kendilerine gelmesini bekledi. Ziyafete gelen kadın ve erkekler, ayrı kurulan stantlarda tiritlerini aldı.
Şanlıurfalı yardımseverlerin desteği ile hazırlanan ziyafette, 4 ton 750 kilo et, 30 bin ekmek, 3 ton yoğurt, 1 ton limon, 185 kilo sarımsak kullanıldı. Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Özafşar, tirit ikramının hayırseverlerin yıllardır sürdürdüğü bir gelenek olduğunu belirterek, "Bu gün burada çok güzel bir etkinliğin coşkusunu yaşıyoruz. Urfa’mızın bir geleneği Kutlu Doğum Haftası vesilesi ile tekrarlanıyor. Sabah namazını kadın, erkek, genç yaşlı ve çocuk camide birlikte kıldı. Kuran-ı Kerim okundu, dualar yapıldı. Şimdi burada insanımız aynı sofrada 4 bin 500 yıllık bir geleneği gerçekleştiriyor. Hz. İbrahim 4 bin 500 yıl önce cömertliğini, bir sünnet olarak insanlığa armağan edilmiştir. Hz. İbrahim misafirsiz yemek yemezdi. Misafir olmadan sofraya oturmazdı. Kutlu doğumu büyük bir şölene dönüştürdüler. Kutlu doğumun bir parçası olarak bu ikram burada yapılmaktadır" dedi.
Tirit yemeğine gelenler ise etkinliğe her yıl katıldıklarını ifade ederek, yetkililere teşekkür etti.
(İHA)