BIST 9.525
DOLAR 32,59
EURO 34,81
ALTIN 2.516,09
HABER /  GÜNCEL

Kız kardeşi benzin dökerek yaktı

Tarsus'ta sevdiği adama kaçan kızkardeşi ile görüşen ablası, üzerine benzin döktüğü kardeşini yaktı.

Abone ol

Mersin'in Tarsus ilçesine bağlı Sıraköy'de Elif K, sevdiği gence kaçan ve 10 Mart tarihine nikah için gün alan 18 yaşındaki kız kardeşi Ayşe Ersöz'ün üzerine benzin döküp yaktı.

Olay 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün kutlandığı önceki gün saat 19.15 sıralarında Sıraköy'de meydana geldi. Akşam Gazetesi'nden Ercan Üçkardeş'in haberine göre, 18 yaşındaki Ayşe Ersöz adlı genç kız, bir hafta önce taşocağında çalışan Mehmet Özkan'a (24) kaçtı. Genç çift nikah hazırlıkları yapmaya başladı.

Talihsiz Ayşe Ersöz'ün aynı köyde oturan ablası Elif K. kardeşini barışmak için evine çağırdı. Ayşe Ersöz, yanında evleneceği Mehmet Özkan, onun babası Tuncay, annesi Hatice Özkan ve yakınlarıyla birlikte ablasının evine gitti. Sohbet ederlerken evli ve bir çocuk annesi Elif K., "Gel bacım, seni askerdeki kardeşimiz Zafer'le telefonda görüştüreyim" diyerek genç kızı yatak odasına götürdü. İddiaya göre Elif K., yatak odasında sakladığı 2.5 litrelik benzini kız kardeşinin üzerine döktükten sonra ateşe verdi. Talihsiz genç kız acı içinde çığlık atarken, basınç nedeniyle evin camları kırıldı. Cam kırıkları nedeniyle de evde bulunanlar çeşitli yerlerinden yaralandı.

KENDİSİ DE YARALANDI

Feci şekilde yanan Ayşe Ersöz Tarsus Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalenin ardından Mersin Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Ardından ambulans uçakla yanık ünitesinin bulunduğu İzmir'e götürüldü. Kız kardeşinin üzerine benzin dökerek yakan ve olay sırasında kendisi de yaralanan abla Elif K. ise önce Adana'da bir hastaneye götürülerek tedavi altına alındı. Olayla ilgili soruşturmaya başlandığı bildirildi.