BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Kıyak oda Meclisi karıştırdı

İlk kez İNTERNETHABER'in duyurduğu haber Meclis gündemine oturdu. CHP Meclis'e soru önergesi verdi.

Abone ol

İNTERNETHABER'in özel logosuyla duyurduğu Meclis PTT'sinin tadilat ile küçütülerek, bazı bakanlar için makam odası yapılacağına ilişkin haber Meclis gündemine oturdu. Günboyu tartışılan haber konusu CHP'li Öztürk tarafından soru önergesi olarak Meclis gündemine taşındı.

İNTERNETHABER ORTAYA ÇIKARDI

CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, TBMM'deki PTT bürosunun tadilat yapılan bölümünün, bazı bakanlara tahsis edileceği iddialarını, Meclis gündemine taşıdı.

CHP MECLİS'E SORDU

Öztürk, TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın yanıtlaması istemiyle sunduğu soru önergesinde, Meclisteki PTT hizmet bürosunun tadilat yapılan bölümünün bakanlara tahsis edileceği yönündeki haberleri anımsattı. "Bu iddialar doğruysa, bu düşünce kimden çıktı" diye soran Öztürk, TBMM ana binada, bugüne kadar Başbakanın dışında başka bir bakana, makam
odası tahsis edilip edilmediğini öğrenmek istedi.

HİÇBİR İKTİDAR YAPMADI

Öztürk, önergesinde şu sorulara yer verdi:

"Bugüne kadar kuvvetler ayrılığı prensibi uyarınca, TBMM ana binasında yürütme organı üyelerinden sadece Başbakan için makam odası tahsis edilmişken, şimdi hiçbir iktidar döneminde olmayan bir uygulamaya gidilerek bakanlara makam odası tahsis edilmesi hangi ihtiyaçtan kaynaklanmıştır?

Yürütme organı üyelerine TBMM ana binası içinde çalışma odası verilerek yürütme faaliyetlerini Mecliste sürdürme imkanı sağlanması, milli iradenin temsil edildiği TBMM binasını, hükümet konağı haline getirmek değil mi?"