BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  SPOR

Chelseayi yenmenin formülü

Kaliteli futbolcuları var. Ama Fenerbahçe yabana atılmamalı. Rakibin de eksik yanları var.

Abone ol İNTERNETHABER
Oktay SAĞLAM


Tamam kağıt üstünde Fenerbahçe'den güçlü.. Kabul İngiltere'nin son yollardaki en popüler takımı.. Grup maçları ve 2. turda hiç yenilmediler. Toplam 8 maçta iki gol yediler. Premier ligde de az gol atıp az gol yiyen takım.. Futbolu basit oynuyorlar. Savunmayı seven bir ekip.

Yıldız futbolcuları saymakla bitmiyor. Forvette, Andriy Shevchenko, Didier Drogba, orta sahada Michael Ballack, Claude Makelele, Shaun Wright-Phillips, takımın gizli silahları.. John Terry ve Ricardo Carvalho savunmanın bel kemiği..

"Eyvah şimdi yandık" diyenler yukarıdaki tabloyu önünüze sunuyor. Ama bir de madalyonun öbür yüzü var. Unutmayalım 2. turda Sevilla çıktığında benzer tahminler yapılmıştı. Sonuç ortada.. "İnanmak başarmanın yarısı" olduğuna göre neden olmasın diyor ve kuraya pozitif bakanların görüşlerini sıralıyoruz.

HOCA FARKI

Mourinho sonrası Chelsea eski havasında değil.. Kaprisli yıldızalarını bir arada tutmayı karizmatik bir hocaları yok. Avram Grant'a ada basını kefen biçmiş vaziyette.  Bir de Fenerbahçe'ye bakalım. Zico ile Avrupa'da başka bir kimliğe bürünüyor. Futbolcular onun etrafında kenetlendi. Bir de Zico'nun rakiplerden kaynaklanan şansını unutmamak lazım..

SORUNLU FUTBOLCULAR

Kaprisli ve sorunlu futbolcular var.. Lampartd, Drogba, Joe Coleve Andriy Shevchenko hakkında sürekli transfer haberleri çıkıyor. Morinho'nun seneye çalıştıracağı takıma bu talebelerinden bir kaçını yanına götürmesi bekleniyor. 

SEVİLLA VE GRUP MAÇLARI FENER'İ PİŞİRDİ

Avrupa'da ne yaptığını bilerek oynuyorlar. Zorlu maçların atmosferini fazlasıyla soludular. Sevilla'yı elemeleri futbolcuların var olan özgüvenini bir kata daha artırdı. Yani tecrübesizlik söz konusu değil.

KANATLAR ETKİLİ

İngilizlerin kanatları çok iyi kullandığı biliniyor. Ama Fenerbahçe'nin de iyi yönü kanatları.. Sevilla örneğinde bunu gördük. Sağdan Gökhan Gönül, Deivid, soldan Uğur Boral ve Carlos'un bindirmeleri etkili olacaktır. Alex'in önlerine atacağı her topla yapılan ani çıkışlar Chelsea savunmasını dengesiz yakalayacaktır.

KOŞUYORLAR AMA YARATICI ORTA SAHALARI YOK

Orta sahalarında Alex gibi zeki oyuncuları yok. Ondaki teknik Ballack'ta yok.. Dikkat edilmesi gereken oyuncuları  Shaun Wright-Phillips. Hızlı driplingleriyle savunmayı zor durumda bırakabilir. Koşan bir orta sahaları var ama yaratıcı oyuncuları yok. Belki de bu yüzden az gol atıp az gol yiyorlar.

FENERBAHÇE BAŞARIYA AÇ

Sarı lacivertliler başarıya aç bir takım. Kendilerini dalgaya alanlara karşı gurur meselesi yaptılar. Yani daha çok kazanmak isteyen taraf bizimkiler. Başarıya doymuş ve yaşlı ilerlemiş oyuncuları hiç de az değil.

CHELSEA SENDROMU

Chelsea Avrupa kupalarırda yüzüp yüzüp kuyruğunda bırakıyor. Liverpool ve Manchester gibi değiller. Abromovic sonrası büyük yıldızlarla kurulu takımın somut bir başarısı yok. O kadar yıldız futbolcu almalarına rağmen sonunu getiremediler. Mourinho döneminde bile en fazla yarı finale çıkabildiler.. Geçen sezon Liverpool'a yarnı finalde elendiler. Ondan önceki sezon da çeyrek finalde elendiler.