BIST 10.219
DOLAR 32,26
EURO 34,78
ALTIN 2.455,98
HABER /  SPOR

Nicholas Anelka Fenere karşı

Yıldız futbolcuları ile göz kamaştırıyor... Tanıdık bir isim eski Fenerli Anelka onların formasını giyiyor. Bakın tablo nasıl;

Abone ol


Fenerbahçe'nin çeyrek finalde eşleştiği İngiltere'nin FC Chelsea takımı, bu sezon ''Devler Ligi''nde en az gol yiyen ekip durumunda. Yıllık geliri 283 milyon Euro olan Chelsea'de tanıdık bir isim; eski Fenerli Anelka da var.


Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde 1. turda yer aldığı (B) Grubu'nu 12 puanla ilk sırada tamamlayan FC Chelsea, 2. turda Yunanistan'ın Olympiacos takımını 0-0 ve 3-0'lık skorlarla eleyerek çeyrek finale yükseldi.

Schalke'ye niyet Chelsea'ye kısmet oldu. Fenerbahçe kurada Chelsea'yi çekti. Peki Fener bu Chelsea'yi yener mi? ANKETE KATILIN!


İngiliz ekip, grup maçlarında ve 2. tur maçlarında rakip filelere attığı toplam 12 gole karşılık kalesinde sadece 2 gol gördü.


FC Chelsea, kalesinde gördüğü 2 golle bu sezon ''Devler Ligi''nde en az gol yiyen ekip oldu.

118 MAÇTA 64 GALİBİYET

1905 yılında kurulan İngiliz ekibi, Avrupa kupalarında 2 kez Kupa Galipleri Kupası, 1 kez de Süper Kupa'nın sahibi oldu. Avrupa kupalarında çıktığı toplam 118 maçta, 64 galibiyeti bulunan FC Chelsea, 31 beraberlik, 23 yenilgi aldı. FC Chelsea, 118 maçta rakip filelere 198 gol atarken, kendi kalesinde 90 gördü.

LİGDE 3. SIRADA

Maçlarını 42 bin kapasiteli Stamford Bridge'de oynayan mavi-beyazlı ekip, bu sezon Premier Lig'de bir maç eksiğiyle 61 puanla 3. sırada bulunuyor.


ANELKA'NIN TAKIMI

Fenerbahçeli eski futbolcu Nicholas Anelka'nın da formasını giydiği, teknik direktörlüğünü İsrailli Avram Grant'ın yaptığı İngiliz ekibin kadrosunda şu isimler yer alıyor:


Kaleciler: Petr Cech, Carlo Cudicini, Hilario
Savunma: Ashley Cole, Ricardo Carvalho, Wayne Bridge, Paulo Ferreira, Tal Ben Heim, John Terry, Alex, Juliano Belletti, Sam Hutchinson
Orta saha: Claude Makelele, Michael Essien, Frank Lampard, Joe Cole, John Obi Mikel, Michael Ballack, Florent Malouda, Shaun Wright-Phillips, Lee Sawyer
Forvet: Andriy Shevchenko, Didier Drogba, Salomon Kalou, Nicolas Anelka

HOCA ARIYORLAR

Jose Mourinho sonrası İsrailli Avram Grant’a emanet edilen Chelsea’nin sorunu hocasının maharetli olmamasında yatıyor. Kulislerde önümüzdeki yıl takımın Frank Rijkaard’a verileceği konuşuluyor.