BIST 10.046
DOLAR 32,49
EURO 34,77
ALTIN 2.407,07
HABER /  GÜNCEL

Kışladaki bin 49 askeri ne zehirledi başsavcı açıkladı

MANİSA'dan geçtiğimiz günlerde gelen haberler yürekleri ağza getirdi. Bulantı ve kusma şikayeti ile bin 49 askerin revire başvurduğu bir askerin de hayatını kaybettiği olayın sebebini başsavcı açıkladı.

Abone ol

MANİSA'da 23 Mayıs günü binlerce askerin zehirlendiği, 1 askerin hayatını kaybettiği olaya ilişkin soruşturma başlatıldı. Başsavcı Şimşek olaya ilişkin yaptığı açıklamada  olayın sebebinin ilk belirlemelere göre gıda zehirlenmesi olduğu ve o gün servis edilen hindi etinden şüphelenildiğini bildirdi.

Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek, Manisa 1. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı Albay Arif Seyhun Kışlasında, 23 Mayıs'ta bulantı ve karın ağrısı şikayetiyle revire başvuran ve bir askerin hayatını kaybettiği bin 49 askerin hastaneye kaldırıldığı olayla ilgili adli soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Cumhuriyet Başsavcısı Şimşek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 23 Mayıs'ta bulantı ve karın ağrısı şikayetiyle revire başvuran bin 49 askerden 207'si hastanelerde tedaviye alındığını, bir askerin hayatını kaybettiği olayın sebebinin ilk belirlemelere göre gıda zehirlenmesi olarak görüldüğünü belirtti.

RAPORLAR BEKLENİYOR

Olayın meydana geldiği askeri birlikte yedikleri yemekten şüphe edildiği aktaran Şimşek, şunları kaydetti:

"İlimiz 1. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığında bulantı, kusma ve ishal yakınmaları nedeniyle hastanelere başvuran askerlerle ilgili durum hakkında Manisa savcılığı olarak adli soruşturma başlatıldı. Adli soruşturma kapsamında sağlık ekibinden bilirkişi heyeti oluşturduk. Alınan tahlillerin neticesi tam elde etmediler. Tahlillerin sonucuna göre bize bir rapor yazıp gönderecekler. Vefat eden askerle ilgili de İzmir Adli Tıp Kurumundan kesim ölüm nedeni raporu bekleniyor. Süreç devam ediyor. Şuana kadar ulaştığımız nokta, askerlerin yediği yemekten kaynaklandığı gibi görünüyor. Muhtemelen o gün askerlere servis edilen hindi etinden şüpheleniyor."