BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,97
ALTIN 2.435,21
HABER /  POLİTİKA

Kışanak'tan BDP-CHP ittifakı açıklaması

CHP'nin 'İstanbul'dan aday çıkarmayın' önerisine BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak, ateş püskürdü.

Abone ol

Cumhuriyet Halk Partililerin (CHP) Barış ve Demokrasi Partisi'ne (BDP), "İstanbul'da Sırrı Süreyya Önder'i göstermesin. İstanbul'u AKP'ye hediye etmeyin" yönünde çıkan iddiaları cevaplayan BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak, 80 yıllık CHP geleneğinin memlekete hayır getirmediğini söyledi.

CHP'NİN NE HAYRI OLDU BU MEMLEKETE

Siirt BDP il örgütünde Kurban Bayramı kutlama programına katılan Kışanak, 80 yıllık CHP geleneğinin bu memlekete hiçbir hayrı olmadığını ifade etti. Kışanak, "CHP’nin böyle bir talebi olmadı, olamaz da. CHP, BDP’nin nasıl bir parti olduğunu çok iyi biliyor. Böyle ucuz bir öneri ile bize gelemezler, bu pespaye bir öneridir. 80 yıllık bir CHP geleneğinin ne hayrı oldu bu memlekete ki devamını teşvik eden bir siyasi yaklaşımı içinde olalım.

EN GÜÇLÜ ADAYLA ÇIKACAĞIZ

Samimiyetle demokratik bir seçenek ortaya koyarsa niyetleri varsa bunu kamuoyunun yanında şeffaf, resmi görüşmelerini yaparlar. Biz hiç kimseye kapıları kapatmıyoruz. Sadece CHP için söylemiyorum. Demokratik çözüm ve seçenekler konusunda kimin ne önerisi varsa konuşmaya hazırız. Ama öyle kimsenin kuyruğuna takılacak, aday göstermeyecek, zayıf aday gösterecek el altında bir parti gösterecek bir parti olmadığımızı ispatlamışız. Biz Türkiye’nin ana muhalefetini en güçlü şekilde örmek için gücümüzü seferber edeceğiz. Türkiye’nin dört bir yanında HDP ile seçimlere gideceğiz. En güçlü adayla çıkacağız. CHP’nin lüzumsuz tartışmalarını kale almıyoruz" dedi.

CHP'Lİ HALUK KOÇ: İFADELERİ KENDİSİNİ BAĞLAR

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Prof. Dr. Haluk Koç, partisinin Samsun İl Başkanlığı'ndaki bayramlaşma törenine katıldı. Prof. Dr. Haluk Koç, bayramlaşma sonrasında ülke gündemine ilişkin basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı konusunda CHP için yaptığı konuşmaya tepki gösteren CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, "Sırrı Süreyya Önder şu anda bir milletvekilidir. İfadeleri kendisini bağlar. Ona o düzeyde cevap verme durumunda değilim. Sorumlulukları içerisinde Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul'da da Ankara'da da Büyükşehir bazında en iddialı adaylarla seçime girecek. Ortadan nal toplamaya çalışan öyle diyeyim, fırsattan istifade etmeye çalışan siyasetçilerin bu gibi söylemleri bir tek kendilerini bağlar. Cumhuriyet Halk Partisi'nin muhatabı değildir. Yorumları kendisine aittir" dedi.

Hükümetin demokratikleşme süreci ile ilgili attığı adımlara da değinen CHP'li Koç, "Başbakan'ın stratejilerinden bir tanesi. İmralı'da terör örgütü liderini devletle siyasi muhatap haline getiren CHP değil, bizzat Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dır. Çözüm süreci, barış süreci adını verdiği gizli pazarlıklar çerçevesinde bir süreç çalıştırmaya çalışan bizzat Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dır" diye konuştu.

onder.jpg