BIST 9.103
DOLAR 32,38
EURO 35,05
ALTIN 2.326,70
HABER /  DÜNYA

Tel örgülerinde arkasından bayramlaştılar

Mardin’in Nusaybin ilçesinde, Suriye’deki iç savaştan kaçarak ilçeye gelen veya Kamışlı’da akrabaları bulunan Nusaybinliler, telefonla mayın...

Abone ol

Mardin’in Nusaybin ilçesinde, Suriye’deki iç savaştan kaçarak ilçeye gelen veya Kamışlı’da akrabaları bulunan Nusaybinliler, telefonla mayınlı saha kenarına çağırdıkları akraba ve aileleriyle tel örgüler arkasında bayramlaştı.
Askerlerin geniş güvenlik önlemleri aldığı bölgede telin her iki yakasında bulunanlar Kurban Bayramı vesilesiyle hasret giderdi. Suriye ve Türkiye’de bulunan akrabalar güvenlik gerekçesiyle 2000 yılına kadar sınır kapılarının bulunduğu yerlerde bayramlaşmaları tel örgülerin iki yakasında gerçekleştiriyordu. 2000 yılında, Türkiye ile Suriye arasında yapılan anlaşma ile akrabalara sırayla idari izin verilerek 48 saatlik bayramlaşma yapmaları sağlanmıştı.
Suriye’de iki yıldır süren iç savaş nedeniyle durdurulan bu uygulama nedeniyle vatandaşlar bayram hasretini tekrar mayınlı alan kenarında, tel örgüler arasında birbirlerini görerek gideriyor.
(İHA)