BIST 10.277
DOLAR 32,26
EURO 34,78
ALTIN 2.388,96
HABER /  GÜNCEL

Kısa şort dayağında şaşırtan tarih

Şort giydiği için yumruk yediği iddia edilen genç kıza saldırı Ramazan'dan önce 28 Temmuz'da yaşandığı ortaya çıktı.

Abone ol

Star gazetesi yazarı İbrahim Kiras, belediye otobüsünde kısa şort giydiği için dayak yediği iddia edilen voleybolcu kız haberinin öteki yüzüne baktı. diye soran Kiras, her sene servis edilen o yayınları hatırlattı.

Öte yandan yolcu ve otobüs şoförü, Nurcan İbrahimoğlu'nun yolcuya tokat atarak sert bir cisimle kafasına vurduğunu iddia ettiler.

Olayın tek taraflı olarak duyurulmasına itiraz eden yazar, "hatalı bulduğu" noktaları, maddeler halinde köşesinde böyle sıralıyor:

Dayak yediği iddia edilen kız ne neler söylemişti?
İETT otobüsünde kısa şort giydiği için saldırıya uğradığı iddia edilen 19 yaşındaki voleyboycu Nurcan İbrahimoğlu o anları nasıl anlatmıştı? TIKLAYIN

BİR. Olay 28 Temmuz günü gerçekleşmiş. Yani Ramazan’dan önce. Ama şimdi gündeme geldi nedense. Bunun sorgulanması gerekirdi bence.

Biliyorsunuz, geçmiş yıllarda gazetelerin sayfaları her Ramazan böyle haberlerin istilasına uğrardı. 11 ay boyunca sulh ve sükun içinde yaşayıp giden insanlar Ramazanlar’da oruç yüzünden veya mini etek yüzünden birbirine giriyordu bu haberlere göre. İşin ilginç tarafı bu tür haberlerin en az yüzde doksanının doğru olmadığı bilahare ortaya çıkardı. Dolayısıyla Ramazan’dan önce yaşanmış bir olayın Ramazan’ın ortasında gündeme gelmiş olması Ramazan haberciliğinin yeni bir örneği olabilir.

İKİ. Haberin tek bir kaynağı var. Söz konusu genç kızın anlatımları. Saldırgan zaten aranıyor, onu bulup görüşünü alamazsınız, ama belediye otobüsünün hat numarası ve sefer saati elde olduğuna göre -saldırıya bir anlamda göz yummakla suçlanan- otobüs şoförü ve yolcuların ne dediğini merak etmemek habercilik bakımından ciddi bir eksiklik değil mi?

ÜÇ. Olayın taraflarından sadece birinin anlatımı esas alınıyor, ama o da yer yer değiştirilerek ve yoruma tabi tutularak aktarılıyor. Mesela genç kız olayı doğrudan “şort giymesi”ne bağlamıyor ilk anlatımında.

DÖRT. Türkiye’de bir genç kızın yumruklanmasına bir otobüs dolusu adamın sessiz kalmış olması hiç inandırıcı değil. Bir otobüs dolusu adamın -bazılarının iddia ettiği gibi- tamamının “yobaz kafalı” olduğunu savunmak da saçma. Üstelik Bahçeköy-Levent hattında!

BEŞ. Bütün bunlar yetmiyormuş gibi olaydan sonra yapılan şikâyet karşısında polisin ilgisiz davrandığı, Adli Tıp doktorlarının da genç kıza darp raporu vermek istemediği iddiası var.

Bu kadarı filmlerde bile olmuyor...

Üstelik hiç kimse o polislere veya o doktorlara “bu olayın aslı nedir” diye sorma gereği duymuyor.

Otobüste dayak iddiasında kavganın diğer taraflarına ulaşıldı. Rotahaber'in ulaştığı görgü tanığı yolcu ve otobüs şoförü, Nurcan İbrahimoğlu'nun dayak yediği iddialarını yalanladı.

TANIK VE ŞOFÖR NE DEDİ? SONRAKİ SAYFADA

[PAGE]

KIZ KAFASINA SERT BİR CİSİMLE VURDU

Olay sırasında dayak yediğini iddia eden kızın önünde oturan Salih Usta o anları şöyle anlattı;

" Otobüsün ön tarafında oturuyordum. Arka taraftan gelen gürültüler üzerine ayağa kalktım ve bayanın elindeki cisimle bir yolcuya vurduğunu gördüm. O sırada yanımıza şoför geldi ve ne olduğunu sordu. Nurcan'ın vurduğu yolcu, bayanın ayaklarını uzattığını, kendisinin de bunu görmeyerek ayağına takıldığını ve daha sonrada bayandan özür dilediğini söyledi. Ancak Nurcan, yolcuya önce tokat attı. Ardından da benim de gördüğüm şekilde elindeki sert cismi yolcuya vurmaya başladı."

Görgü tanığı Salih Usta'nın, bu ifadesini polis merkezine giderek, orada da verdiği öğrenildi.

"ÖZÜR DİLEYEN YOLCUYA TOKAT ATTI"

Görgü tanığı İETT otobüs şoförü, arbede çıktığı anda otobüsü durdurup olay yerine gittiğini, kavgaya tanık olan vatandaşlara olayın nasıl geliştiğini sorduğunu söyledi.

Nurcan İbrahimoğlu'nun otobüsün ön bölümünde oturduğuna dikkat çeken otobüs şoförü, "Oturduğu yerden ayaklarını boşluğa uzatmıştı. Darüşşafaka durağından binen 3 yolcu, bayanın ayağına takıldı. Ayağına takılan yolcu özür dilemesine rağmen bayan tartışmayı sürdürdü. Tartışma devam ederken üstelik özür dileyen yolcuya tokat attı ve sonra arbede çıktı." dedi.

İETT şoförü, polis çağrılmasını teklif etmesine rağmen Nurcan İbrahimoğlu'nun, bu teklifi geri çevirdiğini ve olayı kapatmaya çalıştığını vurguladı.