BIST 10.083
DOLAR 32,46
EURO 34,75
ALTIN 2.422,24
HABER /  EKONOMİ

Google’ın yatırımcısı Trendyol’a ortak oldu

Trendyol'un kurucusu ve CEO'su Demet Mutlu Facebook ve Google'ın yatırımcısı Kleiner Perkins ve Tiger Global'ın yaptığı yatırımın detaylarını anlattı

Abone ol

Facebook ve Google'ın yatırımcısı Kleiner Perkins ve Tiger Global, moda e-ticaret sitesi Trendyol.com'a 26 milyon dolarlık yeni yatırım yaptı.

Trendyol'un kurucusu ve CEO'su Demet Mutlu, Kleiner Perkins Caufield & Byers'ın başını çektiği Social Fund (S-Fund) ve mevcut yatırımcıları Tiger Global Company'den 26 milyon dolarlık yeni bir yatırım aldıklarını açıkladı.

Mutlu, "Kleiner Perkins'in Türkiye e-ticaret pazarında Trendyol.com'u tercih etmesi konusunda son derece heyecanlıyız. S-Fund yatırımları konusunda çok seçici. Türkiye'de bizi seçmiş olmaları bizim açımızdan gurur verici, aynı zamanda ülkemiz e-ticaret sektörü için önemli bir adım" dedi.

Trendyol.com'un Mart 2010'da faaliyete geçtiğini hatırlatan Mutlu, şöyle devam etti:

"16 ay içinde yakaladığı ivmeyle değerini ve toplam yatırım miktarını önemli bir noktaya taşımış oldu. Şirket, bu kısa süreçte Türkiye'deki her 9 internet kullanıcısından 1'ine denk gelen 4 milyon üyeye ulaştı. Geniş bir dağıtım ve lojistik ağına sahibiz. 350'nin üzerinde olan çalışanımız var."

YÜZDE 90'A VARAN İNDİRİM
Misyonlarını Türkiye'deki moda kavramında köklü bir değişiklik yaratarak, modayı tüm müşterilere ulaşılabilir kılmak olarak belirlediklerini söyleyen Mutlu, "Almış olduğumuz yatırımı Türkiye'nin e-ticaret sektöründeki en iyi müşteri deneyimini sunmak için kullanacağız" dedi.

Trendyol.com'un, marka ve tasarımcıların ürünlerini üyelerine yüzde 90'a varan indirimlerle sunan bir moda alışveriş sitesi olduğunu ifade eden Mutlu şu bilgileri verdi:
"Trendyol.com'da sadece seçkin markaların orijinal ürünleri yer alıyor. Şimdiye kadar binin üzerinde seçkin markayla işbirliği yaptık. Her gün 10 binlerce ürünü üyelerimize ulaştırıyoruz. Mart 2010'dan bugüne toplam 50 milyon doların üzerinde finansman sağladık. Ayrıca Milla markası ile kendi perakende giyim koleksiyonumuzu oluşturduk."

500 KURULUŞA YATIRIM YAPTI

Kleiner Perkins Caufield & Byers (KPCB), kurulduğu 1972 yılından bu yana aralarında AOL, Amazon, Citrix, Compaq, Electronic Arts, Genentech, Google, Intuit, Juniper, Networks, Netscape, Sun, Symantec, Verisign ve Zynga gibi şirketlerin de bulunduğu 500'ün üzerinde kuruluşa yatırım yapmış. KPCB'nin yatırımda bulunduğu şirketlerde toplam çalışan sayısı 250 binin üzerinde. Demet Mutlu, Kleiner Perkins Caufield & Byers'ın Türkiye'de yapmış olduğu bu ilk yatırımla Trendyol. com'un ve Türkiye'deki e-ticaret sektörünün gelişimine dikkat çektiğini söyledi.