BIST 10.083
DOLAR 32,41
EURO 34,74
ALTIN 2.425,04
HABER /  MEDYA

Paçası tutuşan her gazeteci onu aradı!

Ekonomik kriz beklentisi ekonomistlere olan ilgiyi de artırdı. Asaf Savaş Akat da bu fırsatı kaçırmayarak meslektaşlarına sitemde bulundu

Abone ol

Dünyaya korku salan ekonomik kriz beklentisi ekonomistlere olan ilgiyi de artırdı. 

Bu ilgiden nasibini alan Vatan gazetesi yazarlarından Asaf Savaş Akat da bu fırsatı kaçırmayarak meslektaşlarına sitemde bulundu ve hepsinin aradığı sorunun cevabını da köşesine yazdı. 

İşte Asaf Savaş Akat'ın ilginç yazısının önemli satırbaşları:

HASAN CEMAL'E DE SİTEM ETTİ                

Son olaylar iktisatçıya ilgiyi artırdı. İşler iyi giderken insanlar kısa bir merhaba ile yetiniyor. İki kelime havadan sudan sohbet ediliyor. Ekodiyalog'un akıbeti soruluyor. Halbuki şimdi doğrudan konuya giriliyor. "Hoca, yeni bir dünya krizi geliyor, değil mi?"

Kamuoyunun tedirginliğini gösteren bir başka karinem var. Piyasalar karışınca Hasan Cemal mutlaka arar. Neler olup bittiğini öğrenmeye çalışır. Çarşamba akşamı telefon etti. "2008'deki kadar ağır bir kriz olur mu?" diye sordu.

Aynı soru gece yeğenimden geldi. Biraz konuştuk. Dışarıdaki olayların Türkiye'ye 2008'e benzer şekilde yansımasından çekindiğini gördüm. Böylece bugünkü yazı konumun çıktığına karar verdim.

İŞTE HERKESİN MERAK ETTİĞİ O CEVAP

Tahmin edileceği gibi, bu tür genel sorulara somut cevaplar vermek çok zor. Teknik ayrıntılar insanların ilgisini çekmiyor. Dikkat aralıkları birkaç dakika ile sınırlı oluyor. Kolay yutulan hap gibi bir cevap isteniyor.

Ben de onu deniyorum. Üç basit temaya indirgedim.

Bir: Kısa dönemde dünya ekonomisini zor günler bekliyor.

İki: Ancak 2008 benzeri sert çalkantı ihtimali düşüktür.

Üç: Türkiye 2008'e kıyasla olumsuz küresel koşullara daha hazırlıklıdır.