BIST 10.083
DOLAR 32,45
EURO 34,78
ALTIN 2.428,13
HABER /  EKONOMİ

Lee Cooper Türkiye'ye geri dönüyor

Kipaş Holding tarafından satın alınan Lee Cooper, Türkiye'nin önemli alışveriş merkezlerinde şube açacak. İşte o yerler...

Abone ol

2010 yılında üretim ve perakende hakları Kipaş Holding tarafından satın alınan Lee Cooper, ilk etapta ağustos ve eylül aylarında Türkiye'nin önemli alışveriş merkezleri ve caddelerinde toplam 15 mağaza açacak.

Marka, önümüzdeki üç yıl içerisinde satış noktasını 200'e çıkarmayı hedefliyor. İlk mağazalarını İstanbul'da Carousel ve VIA/Port'ta açacak olan Lee Cooper, ardından İzmir, Ankara, Adana, Kahramanmaraş, Denizli, Gaziantep, Diyarbakır ve Kayseri'de yer alacak. Kipaş Holding, markayı ayrıca Irak, İran ve Suriye gibi Ortadoğu pazarlarında da büyütmeyi planlıyor. Lee Cooper'ı kendi kategorisinde ilk üç marka arasına sokmak için yola çıktıklarını belirten Kipaş Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Öksüz, "Biz dünyada Lee Cooper'ın hem perakende hem üretim lisansını alan sayılı şirketlerden biriyiz. Çok geniş bir ürün yelpazesi olan, kelimenin tam anlamıyla 'çok iddialı' koleksiyonlar sunacağız" dedi.

'DÜNYACA ÜNLÜ MARKAYI ULAŞILABİLİR FİYATA SATACAĞIZ'

Ahmet Öksüz, dünya çapında tanınan bir markayı ulaşılabilir fiyatlarla pazara sunacaklarını, gerek koleksiyon gerekse fiyat politikaları açısından tüketicilerden olumlu dönüşler alacaklarına inandıklarını söyledi. Şirket 2012 sonuna kadar 50 milyon lira perakende ciroya ulaşmayı planlıyor. Holdingin bir diğer hedefi kendi oluşturduğu koleksiyonlardaki tasarımları yurtdışındaki merkez Lee Cooper tarafından alınarak dünyaya sunulmasının sağlanması. Öksüz, bunu gerçekleştirerek dünyaya Türklerin tasarım gücünü bir kez daha göstereceklerini kaydetti. Şirket, Kahramanmaraş fabrikasındaki üretimin yüzde 30'unu Lee Cooper'a ayırmayı planlıyor. Büyüme hedefleri doğrultusunda kaliteli istihdamı da önemsediklerini vurgulayan Öksüz, 2011 ve 2012'de Lee Cooper için 400 kişiye istihdam sağlayacaklarını açıkladı. Hem kadın hem de erkekler için ürün seçeneği sunan Lee Cooper'ın life style koleksiyonunda yüzde 40 denim, yüzde 60 denim dışı tasarım ürünler yer alacak. Ürünler 24,50 - 364,50 lira arasında fiyatlarla satışa sunulacak. Mağazalarda ütülü ürün yer almayacak. 1984'te Kahramanmaraş'ta kurulan Kipaş Holding'in tekstil dışında enerji, çimento, kâğıt ve tarım sektörlerinde de yatırımları bulunuyor. Holding bünyesinde 6 bin 500 kişi çalışıyor.