BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  EKONOMİ

Kısa çalışma ödeneği iki ay daha uzatıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla koronavirüs döneminde işletmelerin personel yükünün azaltılması amacıyla başlatılan kısa çalışma ödeneği iki ay daha uzatıldı.

Abone ol

Pandemi döneminde Kısa Çalışma Uygulanan İşyerleri İçin Kısa Çalışma Ödeneğinin Süresinin Uzatılması Hakkındaki Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Kararla Sosyal Koruma Kalkanı kapsamında 26 Mart 2020'de başlatılan kısa çalışma ödeneği uygulaması, mevcut faydalananlar için iki ay daha uzatıldı.

Böylece, başladıkları tarih esas alınarak işverenlerin büyük bir bölümü kısa çalışma ödeneğinden 31 Ekim'e kadar yararlanmaya devam edecek.

Bakan Selçuk duyurdu

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, ’Kısa Çalışma Ödeneği’ süresinin 2 ay daha uzatıldığını duyurdu.

Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Sosyal Koruma Kalkanı kapsamında 26.03.2020 tarihinde başlatılan ’Kısa Çalışma Ödeneği’ mevcut faydalananlar için, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle 2 ay daha uzatılmıştır" ifadelerine yer verdi.

Kısa çalışma ödeneğine ilişkin Resmi Gazete'te yayınlanan genelge için tıklayın

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Beştepe'de 300 İHA muhteşem gösterisi
Foto Galeri Beştepe'de 300 İHA muhteşem gösterisi Galeriye Gözat