BIST 10.083
DOLAR 32,50
EURO 34,90
ALTIN 2.441,84
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kırşehir suç oranlarında düşüş

Yürütülen yeni projeler sonuç getirdi ve Kırşehir'de suç oranlarında düşüş ortaya çıktı. İşte veriler:

Abone ol

Kırşehir'de yapolan çalışmalar sonuç verdi. Suç oranları toplamda yüzde 5 düştü.

Kırşehir Emniyet Müdürü Osman Öztürk, Kırşehir'de yürütülen projeler sonucu suç oranlarında yüzde 5'lik azalma meydana geldiğini açıkladı.
Emniyet Müdürü Osman Öztürk, 2009 yılında il bazında meydana gelen olaylarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Öztürk, bir önceki yıla oranla güvenlik şube olaylarında yüzde 35, trafik kazalarında yüzde 17 ve mala karşı işlenen suçlarda yüzde 24 azalma sağlandığını bildirdi.

Kişilere karşı işlenen suçlarda faili meçhul olayları aydınlatma oranının yüzde 99, mal varlığına karşı işlenen suçlarda ise yüzde 64 olarak gerçekleştiğini kaydeden Öztürk, 2009 yılında il genelinde halkın desteğiyle yapılan etkin çalışmalar sonucunda asayiş olaylarında geçmiş yıllara göre toplam yüzde 5 azalma sağlandığını kaydetti.

Öztürk, uyuşturucu şebekelerine ve satıcılarına karşı yaptıkları operasyonel çalışmalarla bir önceki yılın ilk üç ayıyla yapılan karşılaştırmada yakalanan şüpheli sayısında yüzde 90'lık bir artış sağlandığını kaydetti.

Organize suç şebekelerine karşı yapılan çalışmalar sonucunda 2010 yılı ilk üç ayında meydana gelen 40 olayda 138 kişinin yakalandığını dile getiren Öztürk, kaçakçılık ve organize suç olaylarında suçları aydınlatma oranının yüzde 96 olarak gerçekleştiğini ifade etti.

Emniyet Müdürü Öztürk, gençleri zehirleyen uyuşturucu satıcılarına ve organize suç örgütlerine yönelik operasyonel çalışmaların daha da artırılarak devam edeceğini sözlerine ekledi.