BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,84
ALTIN 2.437,28
HABER /  EKONOMİ

TMSF, Garipoğlu’na kelepçe vurdu!

“Yeni protokolün Garipoğlu Lobisi tarafından yaptırıldığını iddia edenlerin alınlarını karışlarım.”

Abone ol
İNTERNETHABER - ÖZEL

“Yeni protokolün Garipoğlu Lobisi tarafından yaptırıldığını iddia edenlerin alınlarını karışlarım.”

TMSF Başkanı Şakir Ercan Gül, medyada Hayyam Garipoğlu ile imzalanan protokole ilişkin eleştirilere cevap verdi: “Yeni protokolün Garipoğlu Lobisi tarafından yaptırıldığını iddia edenlerin alınlarını karışlarım.”

CINE 5’de yayınlanan bir programa konuk olan TMSF Başkanı Şakir Ercan Gül, başkanlığa gelmesinden sonra borçlu bankaların hâkim ortaklarıyla yaptığı yeni protokoller konusuna açıklık getirdi. Yeni protokollerin eskilerinden çok daha sert ve daha kısa süreyi kapsadığına dikkat çeken Gül, “Başkan olduktan sonra ilk protokolü Hayyam Garipoğlu ile yaptığımız iddiası doğru değildir zira ilk protokol yenilenmesi Balkaner Gurubu ile imzalandı” dedi.
 
Burgaz Rakı’nın MEY İçki tarafından satın alındığını doğrulayan ancak satışın, “alkollü içkiler piyasasında tekel oluşturacağı” gerekçesiyle Rekabet Kurulu tarafından onaylanmadığı konusunda da bilgi veren TMSF Başkanı, Burgaz Rakı’nın MEY İçki’ye verilmesi için Rekabet Kurulu’na başvurduklarını ve bu nedenle ihalenin henüz iptal de edilmediğini belirtti.

Rekabet Kurulu’na yaptıkları başvuru sebebinin kurum olarak bir an önce alacağın tahsili amacını taşıdığını söyleyen Gül, hâkim ortaklardan Hayyam Garipoğlu ile imzalanan yeni protokolde bu konuya da yer verildiğini hatırlattı. Burgaz Rakı’nın iddia edildiği gibi Garipoğlu ailesine iade edilmediğini, Rekabet Kurulu satışı onayladığı takdirde Burgaz Rakı’nın MEY İçki’ye verileceğini açıkladı.
 
Hayyam Garipolu ile yapılan yeni protokolde sürenin beş yıla indirildiğini ancak başta Burgaz Rakı olmak üzere, aileye ait 2 çok değerli şirketin daha 2011 yılı Eylül ayına kadar mutlaka satılacağının altını çizdi. Amaçlarının vatandaşın malını haraç – mezat satmak da olmadığını ifade eden TMSF Başkanı, “Bizim bir tek amacımız var. Kurumun alacağını bir an önce ve tamamen tahsil etmek” dedi.
 
Medyada bazı yazarların kimi çıkar guruplarının sözcülüğünü yaptığına dikkat çeken Şakir Ercan Gül, “Hayyam Garipoğlu, borçlu bankanın hâkim ortaklarından biridir. Kendisiyle protokol imzaladığım için beni eleştirenlere soruyorum: Hayyam Garipoğlu ile protokol imzalamasaydım kiminle imzalayacaktım?. O zaman görevimi yapmış mı olacaktım?”
 
Kendisiyle ilgili eleştirilere kırılmadığını aksine yapıcı eleştiriye her zaman açık olduğunu ve nitekim kimi zaman arkadaşları tarafından da “keşke öyle değil de şöyle yapsaydın” diye uyarıldığını belirten TMSF Başkanı Gül, kendisini kızdıran şeyin, bazı köşe yazarlarının köşelerinde yer alan “Garipoğlu Lobisi TMSF’yi protokol yapmaya zorladı” gibi ifadeler olduğunu belirtti. Bu kişilerin bir çıkar gurubunun menfaatlerini koruduklarını ifade eden Gül, “Bizim amacımız devletin parasını son kuruşuna kadar tahsil etmektir” dedi.