BIST 10.083
DOLAR 32,45
EURO 34,86
ALTIN 2.442,01
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Diyarbakırlı öğrencilerin bilgi yarışı

Diyarbakır Merkez Yenişehir ilçesi '1. Koordinatör Bölge Okulları Genel Lise ve Meslek Liseleri' Bilgi Yarışması büyük çekişmeye sahne oldu.

Abone ol

Diyarbakır Merkez Yenişehir ilçesinde bulunan Muazzez Sümer Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nde yapılan '1. Koordinatör Bölge Okulları Genel Lise ve Meslek Liseleri' Bilgi Yarışması'na 5 ayrı okul katıldı.

İmam Hatip Lisesi, Şehitlik Lisesi, Yeni Diyarbakır Lisesi, Muazzez Sümer Kız Teknik ve Meslek Lisesi ile Diyarbakır Kız Teknik ve Meslek (Olgunlaşma) Lisesi öğrencilerinin katıldığı yarışmada, baştan sona bir çekişme yaşandı. Büyük heyecana sahne olan yarışmada, katılımcılara 'Güncel, Spor ve Diyarbakır Tarihi' konulu 15'er soru soru soruldu. İlk 15 soru sonunda eşitlik bozulmayınca uzatma sorularına gidildi. 16. ve 17. sorular sonunda Şehitlik Lisesi ile Muazzez Sümer Kız Teknik ve Meslek Lisesi arasında eşitlik bozulmayınca 18. soruya geçildi. Bu soruyu doğru cevaplayan Şehitlik Lisesi, yarışmayı galip bitirdi.

Yarışmayı kazanan Şehitlik Lisesi, önümüzdeki günlerde diğer koordinatör okulların birincileriyle yarışacak. Bu yarışmanın galibi ise Yenişehir ilçesi birincisi olacak.