BIST 10.183
DOLAR 32,21
EURO 35,11
ALTIN 2.472,68
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Çiftçileri zorda bırakan kesinti!

Kilis Ziraat Odası Başkanı Abdullah Çelik, destekleme ödemelerinde ki kesintilerin üreticiyi zor durumda bıraktığını ifade etti.

Abone ol

Kilis Ziraat Odası Başkanı Abdullah Çelik, Çiftçilerin, Gübre ve Mazot desteği ödemelerinden yapılan kesintilerden dolayı zor bir dönem yaşadığını söyledi.

Çelik yaptığı açıklamada, destekleme ödemelerinde ki kesintilerin üreticiyi zor durumda bıraktığını belirterek, "Destekleme ödemelerinin icra borcu ve banka kesintileri ayrılmasında dolayı çiftçinin ekonomik olarak yaşadığı sıkıntı nedeni ile üretim azalacak. 2172 sayılı Bakanlar Kurulu Kararnamesine göre çiftçilere yapılacak Doğrudan Gelir Desteği ödemelerinin diğer kamu kurum ve kuruluşlarının alacaklarına mahsup edemeyecek. Buna rağmen kesintilere devam ediyor" dedi.

Üreticiye destek için verilen ödemelerin bir amacı olduğunu belirten Çelik, "Nisan ayındayız ve hasat başlayacak. Ekeceksiniz, biçeceksiniz, tohum, gübre alacaksınız, tarla sürmek için mazot kullanacaksınız. Bu desteğin amacı buralarda kullanılmak içindir. Çiftçinin yüz lira mazot veya gübre tohum parası kesildiği zaman nereye neyi ekecek ki" şeklinde konuştu.

Destek ödemelerinin kesilmesi nedeni ile önümüzdeki yıl üretimin azalacağını savunan Çelik, "Çiftçinin ırganacak en ufak bir hareket alanı kalmadığı şu ortamda destek parasının da icraya başka kurumlara kesilmesi sebebi ile önümüzdeki yıl Kilis'imizde çok azalacağına inanıyorum; Biz Ziraat Odası olarak bu işi takip ediyoruz çünkü onları temsil ediyoruz. Yetkililerden bu konuya el atmalarını bize bu konuda yardımcı olmalarını talep ediyoruz" dedi