BIST 10.248
DOLAR 32,28
EURO 34,71
ALTIN 2.396,15
HABER /  SPOR

Kırkpınarda hakem tepkisi

Başpehlivanı Şaban Yılmaz ve bazı pehlivanlar, kule hakemlerini protesto ettiler.

Abone ol

645. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin yapıldığı Er Meydanı'nda başpehlivanlık güreşlerinin dördüncü turunda puanlamada yenilen geçen yılın Başpehlivanı Şaban Yılmaz ve bazı pehlivanlar, kule hakemlerini protesto ettiler.


Güreşlerin ikinci gününde başpehlivanlık kategorisinde kura çekimi ve güreşler sırasında itirazlar ve protestolar yaşandı.

Güreş kuralları içerisinde yenişemeyen pehlivanlar için puanlamaya gidildi. Puanlama güreşinde Recep Çakır'ın, geçen yılın Başpehlivanı Şaban Yılmaz'ı yenmesiyle birlikte sahada olay çıktı. Yılmaz, bazı güreşçiler ve taraftarlar Er Meydanı'na inerek güreşleri yöneten kule hakemlerinin bulunduğu yere gitti. Kule hakemlerine hakaret eden Yılmaz ve beraberindekiler, bir süre hakemleri protesto ettiler.

BAŞPEHLİVANLIKTA 4. TUR GÜREŞLERİ

Başpehlivan güreşlerinin 4. turunda ise Osman Aynur, Enver Erişti'yi, Mehmet Yılmaz, Nizamettin Akbaş'ı, Recep Kara, Vedat Ergin'i, Sermet Bulut, Ekrem Yavuz'u, Hasan Tuna, Murat Gençtürk'ü, Ahmet Taşçı, İrfan Şen'i, Şükrü Kazan, Ziya Ünlü'yü yendi.

Başpehlivanlık güreşlerinde yarın 8 pehlivan çeyrek final güreşlerinde karşı karşıya gelecek. Er Meydanı'nda yarın, 646. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin başpehlivanı ve ağası da belirlenecek.