BIST 10.209
DOLAR 32,22
EURO 34,65
ALTIN 2.389,89
HABER /  POLİTİKA

Lütfen açıklayın Tayyip Bey!

Erdoğan "Bu haberleri yapmanızın gerçek sebebini açıklayacağım günler yaklaşıyor " dedi...

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Hani bazı gazetelerde haberler duyuyorsunuz ya... Bu haberleri yapan gazetelere tekrar hatırlatıyorum; bu haberleri yapmanızın gerçek sebebini açıklayacağım günler yaklaşıyor” dedi.

Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

“Hortumcular rahatsız oldukları için feryat ediyorlar. Hani bazı gazetelerde haberler duyuyorsunuz ya... Bu haberleri yapan gazetelere tekrar hatırlatıyorum; bu haberleri yapmanızın gerçek sebebini açıklayacağım günler yaklaşıyor. Bunu açıklayacağım. Benim İstanbul Belediye Başkanıma yönelik yapmış olduğunuz bu olayların arkasında nelerin yattığını da çok iyi biliyorum. Bunu da açıklayacağım. Bunu açıklayacağım zaman millet zaten sizi yerleştireceği yeri çok iyi biliyor.
Kendi menfaatlerinizin, gayri meşru menfaatlerinizin önü kesildi diye bu haberleri yaptığınızı millete anlatacağım. Hangi dosya, hangi talebiniz geri çevrildi diye bu haberleri yapıyorsunuz? Bunlar çıkacak meydana.”

“O ANI BEKLİYORUZ...”

Yapılması gereken bütün ihalelerin devlet ve belediyeler tarafından yapıldığını belirten Erdoğan, şunları kaydetti:
“Binlerce, on binlerce ihale yapılıyor. Hatta onların içerisinde hatalar da olabilir. Ama kalkıp da sadece 'menfaatlerimiz kesiliyor, hortumlarımız kesiliyor' diye belli bir yere odaklama yaparsanız bize bunları açıklamak düşer ve onu yapacağız. Ama, bir meyve ham iken yenilmez, yazıktır. Süresi geçtikten sonra da yenmez, çürüktür. Ya tam olduğu anda alacaksınız ki, tadına eresiniz. Biz o anı bekliyoruz. O an geldiği zaman onu da açıklayacağız.

Bana, 'Açıkla şunları' diyorlar. Açıklayacağım, zamanı var. Bu işin erbabı olarak da iyi biliyorum. Zamanı geldiğinde onu açıklayacağım. Onları açıklamayacağız da neyi açıklayacağız?