BIST 10.257
DOLAR 32,23
EURO 34,80
ALTIN 2.420,69
HABER /  SPOR

Brezilyanın rövanş hesabı

Heyecan dolu mücadelede yarı final biletini hangi dev göğüsleyecek? Sambacılar mı yoksa Horozlar mı?

Abone ol

8 sene öncesinin rövanşında Brezilya, Fransa karşısında.. Heyecan dolu mücadelede yarı final biletini hangi dev göğüsleyecek? Sambacılar mı yoksa Horozlar mı?

BREZİLYA:Dida,Cafu,Lucio,Juan,Roberto Carlos,Gilberto Silva,Ze Roberto,Kaka,Ronaldinho,Ronaldo,Robinho

Teknik direktör: Carlos Alberto Parreira

FRANSA:Fabien Barthez,Willy Sagnol,Lilian Thuram,William Gallas,Eric Abidal,Patrick Vieira,Claude Makelele,Franck Ribery,Zinedine Zidane,Florent Malouda,Thierry Henry

Teknik direktör: Raymond Domenech

Şampiyon Brezilya ve 1998 şampiyonu Fransa Dünya Kupası'nın şu ana kadarki en büyük maçlarından biri için hazır. Paris'de 1998'de oynadıkları final maçından sonra ilk kez karşılaşacak olan ezeli rakiplerden biri son 4 takım arasına kalacak diğeri ise evin yolunu tutacak!

Kazanan tarafın İngiltere - Portekiz maçının galibi ile yarı finalde eşleşeceği maçta Brezilya 11 maçlık Dünya Kupası galibiyet serisi rekorunu geliştirmeye çalışacak.

Carlos Alberto Parreira'nın Brezilyayı ve Raymond Domenech'in de Fransa'yı çalıştırdığı dev maçta herkesin gözü yine iki önemli isimde aynen 98 finalinde olduğu gibi. Fransa'da Zidane ve Brezilya'da da Ronaldo bir kez daha başrollerde!1998'de Paris'de Fransa'nın 3-0 kazandığı finalde Zidane çok güzel 2 gol kaydederken Ronaldo maçın başlamasına saatler kala gizemli bir şekilde rahatsızlanmıştı.

Son 3 Dünya Kupası'nda finale kalan Brezilya bunlardan 2'sini kazanırken birini Fransa'ya kaybetti.

Bu arada Brezilya'da eleştirilere kulak asmadan işine bakan Ronaldo, Gana maçında takımı adına ilk golü kaydederek Dünya Kupası finallerindeki gol sayısını 15'e çıkartarak kırdığı rekorla finallerin gelmiş geçmiş en büyük golcüsü olmayı başardı. Öte yandan finallere pek iyi başlayamayan Fransa son maçında toparladığının sinyallerini verdi ve Zidane'ın da gol attığı maçta favorilerden İspanya'yı 3-1 devirdi. Brezilya'da Emerson ve Kaka kondisyonlarını maça yetiştirmeye çalışırken Juninho Pernambucano ve Gilberto Silva ilk 11 için hazır beklemede! Öte yandan kaslarında çekme olan defans oyuncusu Lucio ve Robinho Fransa karşısında maça çıkmaya hazır. Perşembe günü antrenmana katılmayan Zidane, Fransa'yı korkutmuş olsa da 34 yaşındaki yıldız Fransa'da değişmeyecek olan ilk 11'de maça çıkacak.

Brezilya'nın: Dida, Cafu, Lucio, Juan, Carlos, Emerson, Ze Roberto, Kaka, Ronaldinho, Ronaldo, Robinho ilk 11'i ile maça başlaması beklenirken Fransa'nın Barthez, Sagnol, Thuram, Gallas, Abidal, Vieira, Makelele, Ribery, Zidane, Malouda, Henry şeklinde maça başlaması bekleniyor. Dev maçın hakemi ise Fransa'nın eledeği İspanya'dan tecrübeli düdük Luis Medina Cantalejo!

Domenech takımı 4-2-3-1 i,le sahaya sürecek ve Zidane yine tek başına oyun kurucu görevini üstlenirken Fransa bir kez daha Thierry Henry ile tek forvetle maça çıkacak. İspanya karşısında milli takımla ilk golünü kaydeden Fransa'nın yeni yıldızı Frank Ribery maça ilk 11'de başlayacak.

DEV MAÇ ÖNCESİ DEV İSTATİSTİKLER::.
Brezilya ile Fransa bugüne kadar 12 kez karşılaştı. Brezilya 5 kez Fransa ise 3 kez bu maçlardan galibiyetle ayrılan taraflar oldu. Ancak Brezilya'nın ciddi bir turnuvada Fransa'ya karşı aldığı son galibiyet 1958 Dünya Kupası yarı finalinde 5-2 ile oldu. Taraflar Dünya Kupası finallerinde 3 kez karşılaştı. En sonuncusu ise 1998 DK finalinde oldu ve Fransa Paris'deki maçı 3-0 kazandı. 1986'da ise çeyrek finalde Brezilya'yı eleyen Fransa oldu. BU maç 1-1 tamamlanırken Fransa penaltılar sonunda 4-3 ile yola devam etti. Takımlar en son 20 Mayıs 2004'de hazırlık maçında karşılaştı ve bu mücadele 0-0 sona erdi.

Brezilya Gerçekleri
Bütün Dünya Kupası finallerine katılan tek takım Brezilya! 18. kez finallerde yer alan Brezilya 1958, 1962, 1970, 1994 ve 2002'de kupanın da sahibi oldu. Brezilya Gana karşısında Dünya Kupası finallerindeki peş peşe 11. galibiyetini alarak Dünya Kupası finallerinde peş peşe galibiyet rekorunu geliştirdi. Brezilya 2 maç daha kazanırsa 1958-66 arasında kırdıkları kendi rekorları olan 13 maçlık yenilmezlik serisini yakalayacak. Fransa bir turnuvada Brezilya'yı 8 sene önce yenen tek takım oldu.

Fransa Gerçekleri
1998'de evlerinde oynadıkları maçta finalde Brezilya karşısında aldıkları 3-0'lık galibiyet Fransa'nın aldığı en iyi sonuç oldu. Fransa böylece 11. denemesinin ardından kupayı kaldırmayı başardı. Fransa son 7 maçında 5 galibiyet 2 beraberlik elde etti.

Brezilya Oyuncu Gerçekleri
Juan ve Adriano sarı kart görürlerse cezalı duruma düşecekler. Gana maçında gol atan Ronaldo, Dünya Kupası finallerinde yeni bir rekor kırdı ve Gerd Muller'in 14 gollük rekorunu tarihe gömerek 15 ile Dünya Kupası finallerinin en büyük golcüsü oldu. Ronaldo Dünya Kupası finallerinde peş peşe 18. kez maça çıkacak. Aktif futbolcular arasındaki en büyük rakam olan Ronaldo'nun peş peşe 18 maçının yanı sıra Cafu 19. Dünya Kupası finalleri maçıyla yeni bir Brezilya rekoru kıracak. Finallerde rekor 25 ile Alman efsanesi Lothar Matthaus'a ait. Cafu eğer bir sarı kart daha görürse kimsenin istemediği bir rekor kıracak ve finallerde 6. kez sarı kart görmüş olacak.

Fransa Oyuncu Gerçekleri
Franck Ribery, Patrick Vieira, Zinedine Zidane sarı kart görmeleri durumunda cezalı duruma düşecekler. Fabien Barthez Brezilya karşısında Dünya Kupası finallerinde 15. kez maça çıkacak ve Fransa'nın Dünya Kupası finallerinde en çok forma giyen oyuncusu Maxime Bossis'in rekorunu egale edecek. Fransa kadrosundaki en golcü isim ise 35 ile Thierry Henry !...


Carlos Alberto Parreira kariyerinde 20. kez Dünya Kupası finallerinde teknik direktörlük yapacak. Parreira bu rakamla 2. sıraya ortak olurken bu alanda rekor 25 ile 1966 - 1978 yılları arasında Batı Almanya'yı çalıştıran Helmut Schon'a ait. Zinedine Zidane Real Madrid'den takım arkadaşları Ronaldo, Roberto Carlos, Robinho ve Cicinho ile karşı karşıya gelirken Thierry Henry ise Arsenal'den takım arkadaşı Gilberto Silva karşısında mücadele edecek. David Trezeguet ve Patrick Vieira ise Juventus'dan takım arkadaşları Emerson'a karşı ter dökecek. Gregory Coupet, Florent Malouda, Sidney Govou ve Silvain Wiltord ise Olympique Lyon'dan takım arkadaşları Cris, Fred ve Juninho Pernambucano karşısında yer alacak. Son olarak ise Willy Sagnol Bayern Münih'den arkadaşları Lucio ve Ze Roberto karşısında mücadele edecek.