BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,97
ALTIN 2.427,59
HABER /  GÜNCEL

Kırcı ve Çakıcı'yı polisler mi kaçırdı?

MİT-Yargıtay-Alaatin Çakıcı üçlemesiyle ilgili şok telefon kayıtları tespit edildi. Kaşif Kozinoğlu'nun yaptığı konuşmalar, Adalet ve Polis Teşkilatını zor durumda bırakıyor

Abone ol MİT'çi Kozinoğlu: Alaattin Çakıcı ve Haluk Kırcı'yı polisler kaçırdı

MİT-Yargıtay-Alaattin Çakıcı ilişkilerine yönelik tartışmalar kamuoyu gündeminde sıcaklığını korurken AKŞAM, konuya yeni bir boyut getirecek telefon konuşmalarının bant kayıtlarını ele geçirdi. MİT mensubu Kaşif Kozinoğlu'nun kendi telefonuyla yaptığı konuşmalarda geçen ifadeler, Adalet ve Polis Teşkilatı'nı zan altında bırakıyor.

İstanbul 1 Numaralı DGM'nin izniyle 31 Mayıs - 31 Ağustos 2004 tarihleri arasında yapılan dinlemede, Müteahhit Hakkı Süha Şen ile Kaşif Kozinoğlu arasındaki konuşmadan bazıları şöyle:

Kozinoğlu: Şimdi araştırıyorlar bak sana olan şeyi söyleyeyim. Polis bunu (Alaattin Çakıcı) kaçırdı tamam mı. Suçlu polis. Bu suçu birilerine yıkacak. Olay bu, başka bir şey değil

Şen: Bize mi yıkacak, yani biz mi kaçırdık?

Kozinoğlu: Savcı, Alaattin Çakıcı'nın iyi irtibatlı olduğu polisleri ve diğer savcı arkadaşlarını araştırsın. Alaattin Çakıcı'yı tutması gereken devlet büyüklerini araştırmasın yani tamam mı. Alaattin Çakıcı kaç yıldır dışarıdaydı? Niye hiçbir şey yapmadılar? Kontrol altına almadılar. Kaçınca mı değere bindi?

Şen: (Savcıdan bahsederek) Anjinkos ne demek diyor

Kozinoğlu: A...ın ... deseydin. Ya onlar da devlet memuru aslında onlara suç bulmamak lazım. Attılar bu işi onların üzerine. Adamı içeriden dışarı çıkardılar. Ben bunu biliyorum. Onlar diğer savcılara sorsun bana niye soruyorlar. Adamın bu kadar suçu varsa içeriden niye çıkardılar.

Şen: Geçenlerde bir tane daha vardı ya hani yedi cinayetten (Haluk Kırcı'dan bahsediyor)

Kozinoğlu: Anladım bunu dışarı çıkardılar. Ondan sonra niye kontrol altına almadılar? Kaçmasına müsaade ettiler. Onu sana bana mı soracaklar? Onun muhatabı polis. Polisle konuşsunlar.

Şen: Bize sordular biz de cevap verdik. Allah'a şükür ne menfaatimiz var nede bilmem neyimiz.

Kozinoğlu: Ne menfaatimiz olacak. Hiçbir menfaatimiz olamaz. S...tir et bundan bir şey olmaz.

Yakalasın i...ler. Bana yine benim amirlerim emir verirse ben gereğini yaparım.


www.aksam.com.tr
IRC