BIST 10.665
DOLAR 32,24
EURO 34,96
ALTIN 2.433,49
HABER /  GÜNCEL

Kimliği kaybetti hayatı karardı

2003 yılında nüfus cüzdanını kaybeden 46 yaşındaki Mehmet Teyin'in başına gelmeyen kalmadı.

Abone ol Kaybettiği kimliği kullanılarak adına şirketler açılan, kredi kartı, çek ve banka kredisi kullanıldığı için 50 milyon YTL borçlu gözüken Mehmed Teyin (46), 5 yıldır mahkeme kapılarında derdini anlatmaya çalışıyor.

İstanbul Sultanbeyli'de ikamet eden Teyin, davalar için sık sık geldiği geldiği Bursa'da yol parası bulamadığı için mahkemeye verdiği dilekçeleri de el yazısıyla yazmak zorunda kaldı.

Kurban Bayramı öncesinde 24 gün cezaevinde yatan Teyin, bir kara haberi de Bursa Vergi Dairesi'nden aldı.

Vergi Dairesi, Teyin adına Bursa'da açılan şirket sebebiyle 5 bin 500 YTL vergi borcu çıkardı.

Yaşanılanların film senaryosunu andırdığını kaydeden Teyin, bankalara halen 50 bin YTL kredi ve çek borcunun olduğunu belirterek, "Eşimle boşanma durumuna geldim, patron olmuşum, haberim yok, ama borcum çok." dedi.

Sultanbeyli'de serbest olarak çalışıp ailesinin geçimini sağlayan 5 çocuk babası Mehmed Teyin, başından geçenleri şöyle anlattı: "2003 yılında kimliğimi kaybettim. Kayıp ilanını gazeteye ancak bir ay sonra verebildim ve yeni kimlik belgemi çıkarttım, ancak o süreçte kimliğimi bulan kişi veya kişiler, adıma Bursa'da şirket açmış, bankalardan kredi ve çek kullanmış. Adıma çekilen krediler ödenmeyince adıma borç çıkmış. Olayı ben hakkımda davalar açılınca öğrendim. Son 5 yıl içerisinde hakkımda açılan 7 ayrı dava için sık sık Bursa'ya gidip gelmek zorunda kalıyorum. Çok kötü günler geçirdim. Geçtiğimiz ay, 24 gün Kartal Cezaevi'nde yatmak zorunda kaldım. Şirketi benim açtığımı ispatlamazsam yine cezaevinde yatmam gündeme gelecek. Bursa 1. Sulh Ceza Mahkemesi, 1., 7., 9. ve 11. Asliye Ceza Mahkemesi'nde toplam 7 davam vardı. Bugüne kadar sadece Bursa 1. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki bir dosyadan beraat edebildim. Çünkü bana ulaşmayan mahkeme evrakları oldu, şirketi açan kişi veya kişiler, adres olarak şirketin bulunduğu adresi vermişler. Dolayısıyla mahkeme evrakları bana ulaşmadı. Tabi resmi dairelerde işimiz olunca arandığımız ortaya çıktı ve cezaevine düştüm. Eşimle boşanacak hale geldim. Hayali açılan şirket nedeniyle bir de Vergi Dairesi 5 bin 500 YTL vergi borcu çıkardı. Şu anda sadece kimliğimi kaybetmemden kaynaklanan hayali şirket nedeniyle bankalara 50 bin YTL borcum var. Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. Duruşmalar için Bursa'ya gelip gitmekte zorlanıyorum. İstanbul'a dönecek param kalmadı, arkadaşım postaneye para havale edecek. Mahkemeye sunacağım dilekleri de parasızlıktan elimle yazmak zorunda kaldım."