BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Bugün bile müjde gelebilir…

AKP milletvekili Kemal Yardımcı’nın korsanlarca kaçırılan gemi için müjdeli haber her an gelebilir…

Abone ol

ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER

ANKARA- Somalili korsanlarca kaçırılan AKP İstanbul Milletvekili Hasan Kemal Yardımcı’ya ait gemi Karagöl isimli geminin her an özgürlügüne kavuşabileceği öğrenildi. Bugün (Cumartesi) geminin korsanlar tarafından serbest bırakılmasının bile söz konusu olduğu ileri sürüldü.

Kasım ayı başında YDC Denizcilik Şirketi'ne kayıtlı AKP milletvekiline ait "Karagöl" isimli Türk bayraklı kimyasal madde yüklü gemi, Hindistan'ın Bombay kentine giderken, içinde 14 Türk vatandaşı mürettebatı ile birlikte korsan saldırısına uğramıştı. Korsanların ele geçirdiği ve Somali kıyısında demirlediği gemi için fidye görüşmeleri o tarihten bu yana sürüyordu. Pazarlıklar sonucu 1.5 milyon dolar civarında bir para karşılığı geminin bırakılması konusunda anlaşmaya varıldığı ve her an ödemenin yapılarak geminin serbest bırakılabileceği belirtildi.

Özgürlük haberinin her an duyulabileceği konuşulurken, ödenecek fidye bedelinin öncelikle geminin ait olduğu şirketin kasasından çıkacağı ancak daha sonra sigorta şirketinin bu ödemeyi firmaya yapacağı da belirlendi. Sigorta firmasının tüm görüşme sürecine dahil olduğu da belirtiliyor.