BIST 10.248
DOLAR 32,25
EURO 34,67
ALTIN 2.396,25
HABER /  SPOR

Kimdir bu Itandje?

G.Saray'ın gelecek sezon kalesini teslim edeceği Itandje, Taffarel-Mondragon karışımı stiliyle güven veriyor.

Abone ol

Geçen sezonun devre arasında Feldkamp da 3 hafta önce takımın başına getirilen Skibbe'nin de yönetimden ilk isteği kaleye takviye oldu. Çünkü G.Saray geçen sezon Leverkusen'den deplasmanda 5 yiyip UEFA'ya veda ederken Orkun Uşak ortaya koyduğu performansla hayal kırıklığı yaratmıştı.

YAN TOPLARDA ETKİLİ

İşte G.Saray bu şartlarda yabancı kaleci arayışlarını Charles Itandje ile anlaşarak sonlandırdı. Türkiye'de ismi ilk duyulduğunda kafalarda soru soru işaretleri oluşsa da Itandje, G.Saray'ın şu anki ekonomik durumuyla alabileceği en iyi 2-3 kaleciden biri. Siyahi file bekçisi, 1.93 boyunda ve 3 direk arasında çok çevik. Cepheden gelen toplarda ve karşı karşıya pozisyonlarda oldukça etkili, ayrıca yan toplarda da basit hata yapmıyor. Kalede durması gereken yeri çok iyi bilmesiyle Taffarel'e, cesur yüreğiyle bir direkten diğerine kadar uzanabilmesiyle de Mondragon'a benziyor.

YAŞINA GÖRE TECRÜBELİ

FIFA'nın 4 sene önce "Geleceğin kalecileri" haberinde yer verdiği Charles Itandje'nin yaşının sadece 25 yaşında olması da bir avantaj. G.Saray'a uzun yıllar hizmet edebilecek genç file bekçisi Liverpool'da sadece 7 maç oynadı ama 19 yaşından beri Lens formasıyla tam 170 Fransa 1. Lig maçına çıktı. Bir başka deyişle Itandje, kalecilik şansı veya şanssızlığıyla ilgili her şeyi yedek kulübesinde bekleyerek değil genç yaşından beri sahada yaşayarak öğrendi.

Kaynak: Bugün