BIST 10.248
DOLAR 32,24
EURO 34,73
ALTIN 2.393,08
HABER /  SPOR

İspanya, Kal diye yalvarıyor

İspanya'da Başbakan, bakanlar, parti liderleri Aragones'e ''Türkiye'ye Fenerbahçe'ye gitme, kal'' diye baskı yapıyor.

Abone ol Fenerbahçe’nin ön kontrat yaptığını açıkladığı kurt teknik adamın milli takımı bırakmaması için İspanya Kralı Juan Carlos, Başbakan Zapatero devreye girdi. İspanyol medyası kampanya başlattı

İspanyollar için kaçan balık büyük oldu. Zira Avrupa Şampiyonası’nda finalde Almanya’yı yenerek kupayı kazanan İspanya’da, teknik direktör Luis Aragones, ülkeden yapılan “Kal” çağrılarına karşı, “Artık çok geç” yanıtını verdi. F.Bahçe’nin ön sözleşme yaptığını duyurduğu Aragones’in henüz resmi sözleşmeyi imzalamamış olması İspanyollar için bir umut olarak gösterilirken, halen İspanyol teknik adamın ikna edilebileceği belirtiliyor. İspanyol televizyonlarında yapılan tartışmalarda futbol eleştirmenleri, Luis’in milli takımda kalması gerektiğini savunurken, “Avrupa Kupası’nı kazanan bir takımın teknik direktörünü değiştirmek delilik olur. Federasyon ne yapıp edip Luis’i ikna etmeli. Luis henüz kimse ile kontrat imzalamadı’’ denildi.

FUTBOLCULARDAN TEZAHÜRAT
Mİllİ futbolcular da Avusturya’dan Madrid’e dönerken uçakta “Luis bizimle kalmazsa hareket etmeyiz” şeklihnde tezahürat yaparak, hocalarının kalmasını istedi. Her şeye rağmen maçın ardından bir İspanyol televizyonunun, “Kalman için hiçbir olasılık yok mu” sorusuna Aragones, “Devam etmem için sıfır olasılık var, çünkü kalmak için hiçbir öneri almadım. Artık çok geç” cevabını verdi. Aragones, kupayı kazanarak milli takımdaki sorumluluğunu yerine getirdiğini ifade ederek, “İyi çalıştık, iyi oynuyoruz ve kazanıyoruz. Kendimi mutlu hissediyorum. İçim o kadar dolu ki, onu dışa vuramıyorum ama çok mutluyum” değerlendirmesinde bulundu.

DEL BOSQUE Mİ GELİYOR?
İspanya Kralı Juan Carlos ile başbakan Jose Luis Rodriguez Zapatero da İspanyol basınına yaptığı açıklamada, “Aragones ile sözleşme yenilemek gerekir. Ama sonuçta kararı İspanya Futbol Federasyonu verecektir. Gitse bile yerine iyi bir teknik adam seçeceklerine eminim” dedi. Bu arada Aragones’in beklendiği gibi Fenerbahçe’ye gitmesi ve yerine Beşiktaş’ın eski teknik direktörlerinden Del Bosque’nin getirilmesi öngörülüyor.