BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu'nun yemenisi Twiter'ı salladı

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, partisinin Meclis Grubu'ndaki kürsüye boynuna yemeni geçirerek çıktı. CHP Lideri'nin yemenisi Twiter'ı salladı...

Abone ol

İNTERNETHABER / CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Meclis Grubu'ndaki kürsüye, partili bir kadının sırtına attığı yemeni ile çıktı. Omuzlarındaki yemeniyle kameralara konuşan Kılıçdaroğlu'nun bu tavrı hemen Twiter'de tartışma ve espri konusu oldu. Twiter'da yemeni ile ilgili 'geyikler' yapıldı.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yine hedefteydi. Erdoğan'ın, CHP'de çıkan krizden medet umduğunu, ancak istediğini elde edemediğini belirten Kılıçdaroğlu, Başbakan'ı kendi sözleriyle vurdu.

Erdoğan'ın 'CHP milletin derdiyle değil kendi derdiyle boğuşuyor' sözlerini hatırlatan Kılıçdaroğlu, 'Başbakan sonunda itiraf etti, milletin derdi olduğunu anladı' dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

BİRİLERİNİN HEVESİ KURSAĞINDA KALDI

"Birilerinin hevesi kursağında kaldı çok iyi biliyorum. Acaba CHP'de kavga mı olacak, birbirlerine mi girecekler diye bekledi ama yok öyle bir şey. CHP'de kişisel kavgalar olmaz. CHP onurlu, dik duran bir partidir. Onun için birilerinin hevesi kursağında kaldı... Biz kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz."

ERDOĞAN'I KENDİ SİLAHIYLA VURDU
 
Başbakan Erdoğan'ı kendi silahıyla vuran Kılıçdaroğlu, iktidarın milletin derdiyle ilgilenmediğini öne sürdü:



"Geçen gün Sayın Başbakan yine CHP'ye çatıyor. Edepten, terbiyeden söz ediyor... Saygı duyuyoruz... Diyorki Başbakan, 'Milletin derdini bir kenara bırakıp kendi dertlerine düştürler'... Biz kendi derdimize düşmüyoruz Sayın Başbakan... Biz halkın derdiyle ilgileniyoruz... Sen gidip ekmek parası kazanmak için çöp tolarken buldozerin altında ezilen ve hayatını kaybeden 13 yaşındaki çocukla ilgilendin mi? Ben o çocuğun ailesine gittim... Şimdi bak bakalım ben mi yoksa sen mi halkın derdiyle ilgileniyorsun?

BAŞBAKAN'DAN İTİRAF GELDİ

Biz halkın her derdine ilgi duyan bir siyasi partiyiz. Böyle de olacağız... Her yerde CHP halkın sorunlarıyla beraber olacağız. Sayın Başbakan'ın bir itirafı oldu ama... Milletin derdinden söz ediyor Başbakan... Demekki anlamış artık milletin derdinin olduğunu Sayın Başbakan... Bu itiraf için de teşekkür ederiz Başbakan'a..."
O ÇATININ ADRESİ CHP'DİR

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısında konuşma yaparken boynuna takılan tülbent twitter da ti'ye alındı.
Haberin detayı için TIKLAYIN!..

 
Kılıçdaroğlu, taşeron işçilere seslendi ve hepsinin CHP çatısı altında buluşması gerektiğini belirtti:

"Dün Türkiye İşçi Sendikaları konfederasyonu'nu ziyaret ettik. onlara TÜRK-İŞ daha cesur olmalı dedik. Kayıt dışı istihdamdan söz edildi, işsizlikten söz edildi... Ben dedimki sizin konuştuklarınızın altına CHP Genel Başkanı olarak imza atıyorum. Aynı şeyleri söylüyoruz ama daha kararlı olmalıyız. Buradan bütün işçi kardeşlerime sesleniyorum. Ellerini vicdanlarına koysunlar ve beni dinlesinler. Eğer sizler gelecekte daha güvenli bir toplum istiyorsanız, örgütlü bir toplum istiyorsanız, tek yeriniz, tek çatısı vardır... O çatının adresi CHP'dir..."

KAYIT DIŞI İŞÇİ ÇALIŞTIRILMAMALI

Kayıt dışı işçi çalıştırılmasına da karşı gelen Kemal Kılıçdaroğlu, iktidarın işçiyi kayıt dışı çalışmaya özendirdiğini ifade etti:



"Bir bayram öncesindeyiz ama bir tabloyu da sizlere anlatmaktan kendimi alamıyorum... Düşünün emek harcıyorsunuz ama sigortalı değilsiniz... Belki aklınıza şu gelebilir... Bir süre sigortasız bir şey olmaz... Hayır çok şey olur.. Sigortasız çalışanlar dönüp geriye baktığında emekli aylığı alamayacaktır. O kişinin eşi de sigortasız olacak. O nedenle kayıt dışı çalışmaya karşı çıkmalıyız. Ancak iktidar kayıt dışını adeta özendiriyor. Kayıt dışı çalıştırdığınız işçiler geleceğin yoksullarıdır.

Sigortasız, gelecek güvencesiz bir toplum yaratacaksınız ve siyasal özgürlüğü elinden alacaksınız, onları iktidara bağlı hale getireceksiniz... Türkiye'deki en önemli sorundur bu..."

YOKSUL UMUDUNUZ KIRMASIN ARKASINDA BİZ VARIZ
 
Ekonomik sıkıntı çeken bir vatandaşın mektubunu tüm partililerin önünde okuyan Kılıçdaroğlu, 'Ülkenin düştüğü durum işte burada gözler önünde' diyerek, yoksul vatandaşın her zaman arkasında CHP'nin olacağı güvencesi verdi:

"Yoksul sayısı arttığı için övünen tek parti Türkiye'de var... Biz yoksul sayısı arttıkça iktidarımızı güçlendiriyoruz, peşinde koşuyorz... Bu demokrasi için doğru bir tutum değildir... Dedim ya bayram öncesideyiz... tablolar pek parlak değil.. Mehmet Soysal bir mektup yazmış.. Okuyorum... "İcralar ve borçlar yüzünden kasabamı terk etmek zorunda kaldım. İki adet traktörüm, ürettiğim ürünlerim elimden alındı. Bununla beraber Ziraat Bankası hesabıma el konuldu. Artık umudumu kırmaya başladım" Mehmet Soysal'a şunu söylüyorum... Umudunu kırmasın... Biz varız... Halkın beklentisiyla iktidara geleceğiz...
 
Bir başka örnek de Şanlıurfa'dan... Çöp toplayan 13 yaşındaki çocuk buldozerin altında kalmış... Bu tabloyu görünce insanın içi acıyor... Aileyi aradım... Arkadaşları ilgilensiler diye görevlendirdim... 8 kardeş... Birisi asker... Ve bir çocuk çöpten toplarken yaşamını yitiriyor... Bu 21. yy Türkiye'sine yakışan bir durum değil... O çocuğun okuması lazımdır... Ailenin temel ihtiyaçlarını karşılayacağız... 5 çocuğa eğitim bursu verdireceğiz... Taşeron işçilere sahip çıkacağız... Yoksul ailelere kucak açacağız..."

EN PAHALI KURBANI YURTTAŞIMIZ KESECEK

Türkiye'de tarımcılığın bitirildiğini belirten CHP Lideri, kurban bayramında öne çıkan tabloyu şöyle anlattı:

"Önümüzde bir bayram var.. Çok zor bir tablo ile karşı karşıyayız.. Dünyanın en pahalı kurbanını bizim yurttaşımız kesecek... Çünkü tarımı öldürdüler... Türkiye geçrekten bunu hakediyor mu? Bu tabloda en ciddi sorunu yaşayanlar sizlerden sonra emekliler"

ZENGİNLİK NEDEN GARİBANA UĞRAMIYOR?

 

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grubunda böyle destek aldı.

Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın gariban üzerinden siyaset yaptığını belirtti ve açıklamalarını şöyle sonlandırdı:

"Garibandan söz ediyor Sayın Başbakan... Merak ediyorum bu zenginlik neden garibana uğramıyor? Kim önündeki engel? İşte onu buldukları anda Türkiye'ye demokrasi gelecek. Ve bir şey daha... Gariban hep gariban mı kalacak? Gariban üzerinden edebiyat yapıyorsun güzel... Ama gariban, gariban olmasın... O da tatile gitsin, o da araba alsın... İşte o gariban vatandaşlarıma sesleniyorum... Sizin zengin olmanızın önündeki engel kim? Bulsunlar onun kim olduğunu? O vatandaşlarıma bir soru daha soruyorum... Bu süre içinde kimin sofrası zenginleşti? Ben o vatandaşlarıma söylüyorum... Vallahi ben altın çilek yemedim..."

KILIÇDAROĞLU'NU KIZDIRAN MUHALİF SES

CHP'de çıkan tüzük krizi, grup toplantısına da yansıdı. Kılıçdaroğlu, konuşmasına başlayacağı sırada bir partilinin protesto sesleri yükseldi. Partiden ihraç edildiğini yüksek sesle dile getiren partili, CHP'ye dönmesi sağlanmadığı takdirde demokratik eylem gerçekleştireceğini ifade etti. CHP lideri protestocuya kürsüden yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu, "Değerli milletvekilleri ve itiraz eden değerli arkadaşım, beni dinler misin; Cumhuriyet Halk Parti’nin grubu, şov grubu değildir, herkes haddini bilecek. Varsa bir sorununuz, geleceksiniz, kapımız sonuna kadar açık" dedi.

ÖNDER SAV'DAN KILIÇDAROĞLU'NA ALKIŞ...
DETAYLAR DİĞER SAYFADA...

[PAGE]

SAV'DAN KILIÇDAROĞLU'NA ALKIŞ

6 ayda iki büyük fırtınayı geride bırakan CHP’de yaşananlar grup toplantı salonunda da ilginç görüntülere neden oluyor.

Kılıçdaroğlu’nun genel başkanlık koltuğuna oturmasından sonra büyük ilgi gösterilen grup toplantılarında neredeyse izdiham yaşanıyor. Milletvekilleri oturacak yer bulamıyor.

Gözler ise Baykal ve son krizden sonra Önder Sav’ın oturduğu yerlerde. Baykal kurultaydan bu yana hiçbir grup toplantısını kaçırmıyor ve genel başkanlığı döneminde yakın çalışma arkadaşları Yılmaz Ateş, Bihlun Tamaylıgil, Birgen Keleş, Nur Serter’in aralarında bulunduğu grupla salonun sol tarafında oturuyor.

Bugüne kadar genel başkanın hep en yakınında oturan Önder Sav ise ilk kez arka sıralara geçti. Salonun sağ tarafında 4. sıraya geçen Sav en yakın çalışma arkadaşları Hakkı Süha Okay, Tekin Bingöl gibi milletvekillerinin yanına oturdu.

Yan yana oturan Sav ve Okay Kılıçdaroğlu salona girince ayağa kalkıp ceketlerinin önünü ilikledi, ardından da alkışladı.

Ancak konuşmanın bitiminde Sav ve Okay, Kılıçdaroğlu'nu alkışlamadı.