BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,08
ALTIN 2.470,96
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Erdoğan MHP'ye 'Kasap mısınız?' dedi

CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun İnternethaber'e yaptığı "Onu koltuğundan indireceğim" açıklamasına, Erdoğan Meclis Grubu'nda bakın nasıl yanıt verdi?

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP ve MHP liderlerinin üslubunu sert bir şekilde eleştirdi. Kılıçdaroğlu'nun 'Onu koltuktan indireceğim, meraklanmasın' sözü ile MHP'li Şandır'ın 'dilini koparacağız' tehdidine ağır bir soruyla karşılık verdi:

"Siz nesiniz ya? Siz siyasi parti misiniz, yoksa kasap mısınız? Siz ne zamandan beri Ali Kıran baş kesen oldunuz? Bu makamlara millet getirir millet götürür."

Partisinin grup toplantısında konuşan Erdoğan'ın gündeminde MHP'nin milliyetçilik anlayışı ve Bahçeli ve Kılıçdaroğlu'nun üslubu vardı. Erdoğan iki lideri bu partilere gönül verenlere şikayet etti.

KURU MİLLİYETÇİLİĞE TESLİM OLMADIK

Başbakan Erdoğan, konuşmasının büyük bölümünü milliyetçiliğe ayırdı, kendi bakış açısıyla milliyetçiliğin tarifini yaparak, MHP ile kendi partileri arasındaki farkları sıraladı:

"Milliyetçilik kafatasçılık değildir. Milliyetçilik çeşitli sembollerle tezahüratlarda bulunmak değildir. Milliyetçilik belli idealler etrafında buluşmak, insanlığın tamamının huzur ve barışı adına tek yürek haline gelmektir. Milliyetçilik bu ruhu oluşturabildiği oranda kıymetlidir. Milliyetçilik kendi milletine kendi vatanına ülkesine onlarla birlikte tüm insanlığa, tüm mağdurlara ulaşmak, el uzatmaktır. Milliyetçilik asla ve asla ırkçılık değildir. Milleti teşkil eden ana unsurlar, kan bağı genetik kodlar değildir. Tarihtir kültürdür ortak değerlerdir. Etnik kökeniyle, diliyle, kökeniyle birbirinden ayırmak hem onlara hem de bu ülkeye yapılacak en büyük saygısızlıktır. Dikkat ediniz birileri Milliyetçilik kavramını istismar etmeyi, siyasetlerinin odak noktasına yerleştirirken biz hiçbir zaman bunu yapmadık. Kuru milliyetçiliğe, slogan milliyetçiliğine teslim olmadık."

MEHMET AKİF ERSOY ÖRNEĞİ

Erdoğan milliyetçiliğin tarifini Mehmet Akif Ersoy örneği ile devam etti. Ortak değerlere vurgu yaparak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Mehmet Akif Arnavut’tur. Ama siz hiçbir zaman, Mehmet Akif Ersoy’da ırkçılık göremezsiniz. Ama istiklal Marşı’mızın sahibi? Nasıl izah edeceksiniz onu? Herkes bu İstiklal Marşını gururla şerefle söylemiyor mu? Peki bunun güftesi kime ait Mehmet Akif’e ait. O kim bir Arnavut. Ama o hiçbir zaman bunu ön plana çıkarmadı. Namık Kemal çok güzel söylüyor: Usanmaz kendini insan bilenler halka hizmetten. Mürüvvet-mend olan mazluma el çekmez ianetten."

HAYALLERİ BİLE ULAŞAMAZKEN

Konuşmasında MHP'ye üstü kapalı çatan Erdoğan'ın Türk milletinin ve Türkiye'nin adının TİKA aracılığıyla duyurduklarını hatırlattı ve MHP'ye sordu: "TİKA bizden önce de var olan bir kuruluştu. Milliyetçiliğiyle övünen partiler acaba TİKA’dan ne kadar istifade ettiler? TİKA, Türkiye’nin gücünün en ince enstrümanlarından biridir. Ata yadigarlarını TİKA aracılığıyla biz onardık. Kırım’da bin civarında konut yaptık. TİKA dünya genelinde uzak yakın demeden, şu anda tam 7 bin proje yürütüyor. Ne kendileri ne hayalleri buralara ulaşamazken, biz eserlerimizle yaptıklarımızla Türk milletinin gücünü gösteriyoruz.

YOKSA KASAP MISINIZ?

Muhalefet partilerinin üslubu Erdoğan'ın hedefindeydi. Dilini koparacağız tehdidine hayli kızan Erdoğan'ın tepkisi de sert oldu:

"Başbakanı ve kabinesi yabancı ülkelerde büyük bir coşkuyla 'Türkiye Türkiye' sloganları ile karşılanıyor. Bu ülkenin Başbakanı ve heyeti gözlerinden ışıl ışıl umut fışkıran Kosovalı çocukların tertemiz yüreklerinde en baş köşeye yerleştiriliyor. Ama bu ülkenin Başbakan'ı yurt içinde güya milliyetçi olduğunu iddia eden zevat tarafından dili koparılmakla tehdit ediliyor. Bakıyorsun bir başkası çıkıyor. 'Onu koltuğundan indireceğim meraklanmasın' diyor. Siz nesiniz ya? Siz siyasi parti misiniz, yoksa kasap mısınız? Siz ne zamandan beri Ali Kıran baş kesen oldunuz? Bu makamlara millet götürür millet getirir. Bunun dışında hiç bir yol yöntem buralara indirme bindirme harekatı yapamaz. Burası açık söylüyorum. Mavi Marmara'nın saldırıya uğradığı uluslararası sular değil. Onu kimlerin nasıl yaptığını iyi biliyoruz. Onlarla eş durumdaysanız, eş değerdeyseniz buyurun çıkın ortaya.

"MHP BARAJ KORKUSU YAŞIYOR"

Bu nasıl bir uslüp, bu nasıl hazımsızlık, bu nasıl bir öfke? MHP'ye gönül vermiş kardeşlerime sesleniyorum. 'Başbakan'ın dilini koparacağım' demek reva mıdır? Seviye farkını görüyor sunuz değil mi? MHP yönetiminin giderek hırçınlaştığını milletimiz izliyor.
MHP baraj korkusuna kapılmış durumda. Bataklığa düşer çırpındıkça kurtulmaz batar. Şu an bu durumdalar. MHP yönetimi her geçen gün milletin hissiyatından gündeminden düşüyor. Tam anlamıyla savrulma kopma durumudur. Bu seviyesizlik karşısında nezaketimizi koruyoruz. 12 Eylül’de sandıklar kapandı. Bunlar da içlerine kapandı. Biz de ondan önce olduğu gibi, sonra da yollardayız. Açılışlardayız, milletin içindeyiz."

KORKU İMPARATORLUĞU İTİRAFI

CHP'de yaşanan kriz de Erdoğan'ın gündemindeydi. Kılıçdaroğlu'nun parti içinde korku imparatorluğunu yıktık sözleri Başbakan'ın dilindeydi:

"Yıllardır korku imparatorluğu edebiyatı yapanlar, korku imparatorluğunun kendi içlerinde olduğunu itiraf etmek zorunda kaldılar. Yıllarca gizli gündem, takiyye dediler. Asıl takiyyenin, gizli gündemin kendi içlerinde olduğunu dünya alem gördü, gösterdiler."

MUHALEFETİN ÇAPSIZLIĞINA UYSAYDIK

Erdoğan milletvekillerine seviyeyi bozmaları için çağrıda bulundu. Yunus'un diliyle halka sesleneceklerinin altını çizen Erdoğan, muhalefetin öfke diline uymaları halinde neler yapamacaklarını bir bir sıraladı:

"Biz muhalefetin vizyonsuzluğuna kalsaydık, 150 bin derslik yapamazdık, ülkemizin dört bir yanını 13 bin kilometreyi aşkın yollarla öremezdik. Enerjiyi en ücra köşeye, KÖYDES projeleriyle yolu suyu götüremezdik. Bu muhalefetin çapsızlığına kalsaydık, 435 bin konut inşa edemezdik. Şu anda ülkemizi ziyaret eden turist sayısı 29 milyona ulaşıyor. Göreve geldiğimizde bu rakam 13 milyon civarındaydı."

ACELE GİDEN ECELE GİDER

Halkın Kurban bayramını da tebrik eden Erdoğan yola çıkacaklara önemli uyarılarda bulundu:

Fakat ne olur acele gitmeyin. Acele giden ece gider. Çünkü sizleri bekleyenler olacak. Sizleri bekleyenleri kara haberlerle üzmeyin. Sürat limitlerini aşmayın. Buna dikkat ederek yolculuk yapın.

ALKOLLÜ YOLA ÇIKMAYIN

Kimse içki alarak yola çıkmasın. Bu konuda lütfen hassasiyet. Tüm vatandaşlarıma uykusuz olarak yola çıkmamalarını hatırlatmak istiyorum ve gece seyahatlerini minimize etmenizi tavsiye ediyorum. Ailenizle birlikte nice bayramlara erişmenizi temenni ediyorum. "