BIST 10.159
DOLAR 32,22
EURO 35,09
ALTIN 2.471,33
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Bahçeli 'O balıkçı' için neler söyledi?

Hükümete ağır yüklenen MHP Lideri Bahçeli'nin suçlamalarından balıkçı da nasibini aldı...

Abone ol

İNTERNETHABER.COM - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmasının satır aralarında hükümet ile İmralı trafiğini Taraf Gazetesi'ne yorumlayan o balıkçı vardı...

Taraf Gazetesi'nden önce Yıldıray Oğur'a ardından Neşe Düzel'e analiz yapan kişi için 'kod adı Balıkçı' ifadesini kullanan Bahçeli'nin nitelemesi hayli sert oldu: Türk milletinin geleceğini ve Türk devletinin kaderini, kod adı balıkçı diye servis edilen meçhul ve karanlık bir kendini bilmez mi tayin edecektir?

BAŞBAKAN BİZE ÜSLUP DERSİ VEREMEZ

Başbakan Erdoğan'ın kendilerine üslup veremeyeceğini anlatan Bahçeli, sözlerinde hayli sert ifadeler kullandı:

Her mesele ve üzerinde durulması gereken her sorun Başbakan Erdoğan’ın sinirli ve asabi siyaset tarzı yüzünden cepheleşmeleri teşvik etmiş ve toplumsal yapıyı birbirinden ayırmıştır.Bugün bize üslup ve hoşgörü dersi vermeye çalışan Başbakan’ın bunlardan ne kadar nasipsiz olduğu herkesin bildiği gerçeklerdir ve tüm çıplaklığıyla milletimizin malumudur. Eğer edep ve izandan mahrum birisi varsa, o da sözleriyle her şeyi gözler önüne seren kendisinden başkası değildir.Hırçın ve vicdandan azade bir siyaset anlayışının yegane sahibi yine aynı Başbakan’dır...

ÇİFTÇİYE 'ANANI DA AL GİT' DİYEN ZİHNİYET

MHP Lideri'nin Başbakan Erdoğan'a yaptığı eleştiriler bununla da sınırlı değildi. Bahçeli Erdoğan'ı çeşitli zamanlarda yapmış olduğu konuşmalarla hedefe koydu:

Çiftçimize, ‘ananı da al git’ diyen; ‘şehide kelle, katile sayın’ diyen bir şahsın bize seviye dersi vermesi mümkün değildir, haddi de olmayacaktır.

Özellikle bugünlerde iyice su üstüne çıkan terör örgütüyle görüşmeleri daha önce ifşa ettiğimizde; buna tahammülsüzlük gösterip bu iddiamızı şerefsizlikle, alçaklıkla suçlayacak kadar ağzı bozuk olan birisinin, birden bire masum bir rol takınması içine düştüğü ikiyüzlülüğü göstermesi bakımından anlamlı olmuştur.

AK PARTİ HÜKÜMETİ PKK'YI AKLAMA ÇABASINDA

Bahçeli, Taksim saldırısının ardından AK Parti Hükümeti'nin PKK'yı aklama çabasına girdiğini iddia etti ve şöyle konuştu:

Ne var ki, Taksim’deki hunhar eylemden hemen sonra yapılan kafa karıştırıcı ve hedef saptırıcı açıklamalar, PKK terör örgütünü aklamak için kolektif bir faaliyetin olduğunu da bizlere göstermiştir.PKK’nın, şehir örgütlenmesi olan TAK’la önce paklaştırılması; sonra aklaştırılması, arkasından da siyasallaştırılması amaçlanmaktadır.Gelişmeler bir iyi, bir de kötü PKK imajı verilmek için yoğun bir propagandanın yapıldığına işaret etmektedir.Bölücü çevreler ve AKP hükümeti; Taksim vahşetini provokasyon olarak niteleyerek bir anlamda terör örgütü PKK’yı temize çıkarmak için el birliği yapmışlardır.

KENDİNİ BİLMEZ KARANLIK VE MEÇHUL

Bahçeli, Taraf Gazetesi'ne açıklamalar yapan Balıkçı için 'karanlık kendini bilmez' nitelemesi yaptı ve şöyle sordu:

Dünyanın neresinde müebbet cezaya çarptırılan bir ayrılıkçı terör elebaşısı, hücresinden gündem belirleyebilmektedir ve örgütüne talimatlar yağdırmaktadır?

Bu düşüklüğü hangi şeref ve haysiyetle izah etmek imkân dâhilinde olacaktır?

Türk milletinin geleceğini ve Türk devletinin kaderini, kod adı balıkçı diye servis edilen meçhul ve karanlık bir kendini bilmez mi tayin edecektir?

Devlet işleri ne zamandan beri bu kimliği ve sicili meçhul zevatlar tarafından yürütülmektedir? Başbakan’ın devlet yönetiminden anladığı bu mudur?

Şehitlerimizin vebali, gazilerimizin hakkı bundan sonra nasıl taşınacak ve ne şekilde karşılanacaktır? İki cihanda bu muhterem kahramanların yüzüne nasıl bakılacaktır?

SURİYE İLE YAPILAN ANLAŞMA KEPAZELİK!

Türk hükümeti ile Suriye arasında suçluların iadesi için yapılan anlaşmaya 'kepazelik' diyen Bahçeli devamla şunları söyledi:

Bu kapsamda Suriye’yle yapılan suçluların iadesi anlaşması tam bir kepazeliktir ve vatanımıza saldırılar düzenleyen Suriye asıllı PKK’lı teröristler böylelikle zımnen affa tabi tutulacaklardır.

İster istemez burada hatırımıza, aynı sürecin ülkemizde de uygulanıp uygulanmayacağı hususu gelmektedir.Sayın Cumhurbaşkanı’na göre, canileri ihanet yolundan çevirmek için yol göstericiliği dahi yapılmalıdır ve bunu da gerçekleştireceklerini açıklıkla beyan etmiştir.Merakımız, teröristlere mihmandarlık yapmaya talip bir devlet yönetimi anlayışının, milli niteliğinden, milleti temsil ettiğinden bundan sonra nasıl bahsedileceği noktasında odaklanmıştır.TBMM’nde edilen yeminlere böyle mi sadakat gösterilecektir? Milletimizin bunu görmezden geleceği mi düşünülmektedir? İyi şeyler olacak sözlerinin bizi getirdiği ve içine soktuğu karanlık tablo budur. Açılım denen yıkım projesinin neden olduğu tahribatın ve çöküşün izleri burada aranmalıdır.

KANDİL SÖNECEK İMRALI TÜKENECEK ERBİL KORKACAK

Konuşmasında AK Parti tabanına da mesaj veren Bahçeli şu ifadeleri kullandı:

Hiçbir AKP’li kardeşimin, Başbakan Erdoğan’ın yalanlarına kanacağını artık düşünmüyorum. Onların ferasetine güveniyorum.Her şey ortadadır. Ve yıkım koalisyonu Türk milletinin tarihi kudretine çarpıp yok olmaya mahkûmdur.Başbakan ve hükümetinin İmralı’nın ipine sarıldığı, Barzani’nin peşine takıldığı ve Kandil’in ağzına baktığı milli vicdanda tescil edilecektir.Milletimizin birliğine açılım adıyla pimi çekilmiş bomba atanlar, geciken karşılığı en başta AKP’ye oy vermiş değerli vatandaşlarımızdan mutlaka alacaklardır.Bu takdirde Kandil sönecek, İmralı tükenecek, Erbil korkacak, Erivan ürkecek ve ihanete kol kanat gerenler geldikleri gibi gideceklerdir.

AYRI DÜŞTÜĞÜMÜZ ARKADAŞLARLA KUCAKLAŞTI

Geçen hafta düzenlenen Güç Birliği toplantısından oldukça memnun görünen MHP Lideri Bahçeli  parti tabanına seslendi:

31 Ekim 2010 tarihinde, Ankara’da gerçekleştirdiğimiz ‘Millet ve Devlet Bekası İçin Güç Birliği’ toplantımız aziz milletimizde ve partimize gönül verenlerde büyük bir ilgi ve umut uyandırmıştır.Geçmişte beraber olup da, bir sebeple ayrı düştüğümüz tüm dava arkadaşlarımızı içine alan bir güç birliği yapmak maksadıyla yola çıkmış bulunuyoruz.Üç hilali gönlünde taşıyan, yanımızda olmasa da başarımız için dua eden ve uzaktan destek olan, şerefli mazimizde davamıza birlikte omuz verdiğimiz, ancak arzu etmediğimiz nedenlerden dolayı belirli dönemlerde bir arada olamadığımız dava arkadaşlarımızla tam bir kucaklaşma sağlayarak millet ve devlet bekasına sahip çıkacağız.

CEPLER BOŞ HANELER UMUTSUZ YARINLAR KARANLIK

Bahçeli konuşmasının son bölümünü ekonomiye ayırdı ve sözlerini şöyle tamamladı:

AKP’nin sıcak paraya dayalı büyüme stratejisi, üretim sektörüne zarar vermiş, çalışan, alın teri döken, vergi veren, kira ödeyen girişimcilerimiz çok sıkıntılı günler yaşamıştır.Ve hatta birçoğu ya işini tasfiye etmek zorunda kalmış ya da iflas etmekten kurtulamamıştır.Toplumun her kesimi ekonominin hastalıklı yapısından payına düşen hisseyi almış; garip gurebanın, yetimin, mazlumun, mağdurun hayatı harap olmuştur.Tarlasının başında, şapkasını yere vurarak ‘bu senede karnım doymayacak’ diyerek feryat eden çiftçimiz muhatap bulamamıştır.Ürünü para etmemiş, ektiğinin karşılığını alamamıştır.Esnafımız, raflarında satamadığı mallarının derdine düşmüş, her sabah umutla dükkânını açmış, her akşam hüzünle kapısına kilit vurmuştur.Cepler boş, haneler mutsuz, yarınlar karanlıktır.