BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

CHP'li yöneticinin açlık korkusu!

Hergün hararetli tartışmaların yaşandığı Ankara’da siyasetin gündemine bir de bu gözle bakın...

Abone ol

ANKARA- Ankara’da siyaseti yakından izleyenler hep madalyonun iki yüzü olduğunu söyler. Bir tarafta resmi açıklamalar, diğer tarafta konuşulan ama yazılamayanlar... Üstelik o yazılamayanlar çoğu zaman yazılanlardan daha önemlidir. Pazarlıklar, tartışmalar, krizler veya kürsüden inip maskesini çıkaran siyasetçilerin sıcak insan yüzleri...

Biz de bu haftadan sonra siyaset arenasına bir de bu gözle bakacağız. Ankara’nın soğuk siyasi maskesini aralamaya çalışacağız. Kulislerde, parti koridorlarında dolaşıp konuşulanlara kulak kabartacağız.

CHP’NİN YENİ NAPOLYON’U

Bu haftaki kulis köşemizde, siyaset sahnesinin en hareketli partisi CHP koridorlarından duyduklarımız var. CHP’de Önder Sav ve ekibini dışarıda bırakan krizin ardından yeni yönetim yoğun tempoda çalışmaya başladı. MYK üstüne MYK toplantısı yapılan partide yeni yönetimin en sıkıntılı üyelerinden biri İdari ve Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına getirilen Prof. Dr. Hurşit Güneş.

Öğrendiğimiz kadarıyla Türkiye’nin önde gelen para ekonomisi uzmanlarından Güneş’in bu göreve gelmesiyle hem kendi ekonomisi bozuldu hem de ilk kez teorik olarak değil gerçek olarak para sorununun yakıcılığı ile karşılaştı.

Parti Meclisi üyeliği nedeniyle Milliyet gazetesindeki köşesini bırakan Güneş, MYK’ya girdiği için de üniversitedeki görevinden ayrılacak. “Bu CHP beni aç bırakacak” diye dertlenen Güneş, önündeki MYK listesinde görev dağılımına bakarken, “En zor görev benim” diyor. Çünkü partinin yaklaşan genel seçim öncesi ciddi paraya ihtiyacı var. Güneş de henüz tam yerleşmediği odasında bir ileri bir geri giderek şimdiden Napolyon gibi “Para… para… para…” diye dolaşmaya başladı.

Aidatlarının peşine düşecek olan parti yönetimi rozet satışı ile destek bekliyor. Genel merkezde satışa çıkarılan gümüş ve altın rozetlerin fiyatlarının 50-300 TL arasında değiştiğini hatırlatalım.

BU DA EKŞİ SÖZLÜK’ÜN ÖNDER SAV’I

10 yıllık genel sekreterlik görevinden olan Önder Sav parti koridorları kadar sanal alemde de eleştiri oklarından kurtulamıyor. Partinin gençleri arasında özellikle Ekşi Sözlük’te Sav için yazılanlara rağbet büyük. İşte Ekşi Sözlük’te Sav için yazılanlardan bir demet:

CHP’nin kangreni… Statüko kelimesinin sözlükteki karşılığı… Atasözlerine anlam katan kişi: 'tüzükle yaşayan tüzükle ölür'… CHP’nin baronu…Jurassic Park'ta "önderus savus" olarak bilinir… Dinazorların soyunun tükenmediğinin kanıtı… Eğer fantastik bir dünyada yaşasaydı kesinlikle gollum olurdu. Bir çeşit gazinocular kralı. Kimi ünlü yapacağına o karar veriyor. Ünlü yaptığını da bir günde yere serebiliyor. Partiden birilerini savma konusunda uzman …

CHP'NİN RAHİBE AFİŞ EĞİLİMİ

CHP’nin gündeminde iç tartışmalar var ama biz referandum sürecinde iktidar ile muhalefet arasında büyük polemiğe neden olan rahibe fotoğraflı afişleri asan Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci’yi unutmadık. Afişleri sahiplenmeyen CHP, belediye başkanı için kesin ihraç talebiyle Disiplin Kurulu’na sevk edildiğini açıklamıştı. Ancak öğrendiğimiz kadarıyla Disiplin Kurulu’na bu konuda giden bir yazı yok. Disiplin kurulu üyesi bir yöneticinin şu sözleri de olayın unutturulmaya çalışıldığının kanıtı gibi:
“Başbakan Gökçek ve Topbaş’ı kurtarmak için yasa çıkarırken biz niye bir afiş astı diye belediye başkanını atalım”