BIST 10.267
DOLAR 32,28
EURO 34,77
ALTIN 2.406,89
HABER /  POLİTİKA

Kılıçdaroğlunun sözlerine tepki

CHP'li Kılıçdaroğlu bir söz etti, özellikle kadın örgütleri ayağa kalktı. İşte Bakan Kavaf'ı da kızdıran o sözleri;

Abone ol

Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, ''Sayın Kılıçdaroğlu'nun sorumlu bir muhalefet anlayışı ile kadınlarımıza ilişkin sorunlara çözüm üretmek yerine, kadın bedenini ahlak dışı bir anlayışla siyasete alet etmesini kınıyorum'' dedi.

Kavaf, yaptığı yazılı açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun Türkiye Kamu-Sen heyetini kabulünde söylediği, ''Türkiye'de 60 bin kadın bedenini satmak üzere sıraya girdi'' şeklindeki sözleri ''talihsiz'' olarak nitelendirdi.

Bu ifadeyi büyük bir üzüntüyle okuduğunu belirten Kavaf, açıklamasında şunları kaydetti:

''Sağlıklı toplumun dayanağı olan ailenin direği olan kadına ilişkin olarak ifade edilen açıklamaların siyasete alet edilerek ucuz bir muhalefet malzemesi haline getirilmesi siyaseti bayağılaştırırken 'cenneti ayakları altında' gördüğümüz anneye, kadına yapılan büyük bir hakaret olmuştur.

Toplumsal konuları ilgilendiren meselelerin tamamında takınmamız gereken yapıcı tavır, söz konusu kadın olunca daha hassas bir şekilde ele alınmalıdır.

Sayın Kılıçdaroğlu'nun sorumlu bir muhalefet anlayışı ile kadınlarımıza ilişkin sorunlara çözüm üretmek yerine, kadın bedenini ahlak dışı bir anlayışla siyasete alet etmesini kınıyorum. Sayıları kaç olursa olsun beden işçisi kadınların da toplumun bir parçası olduklarını ve insani muameleyi hak ettiklerini Sayın Kılıçdaroğlu'na hatırlatmak isterim.''

Kavaf, Kılıçdaroğlu'nun ''talihsiz açıklamasını'' hangi bilimsel verilere dayandırdığını bir an önce açıklamasını ve bir kadın siyasetçi olarak bütün kadınlardan özür dilemesini beklediğini vurguladı.