BIST 9.530
DOLAR 32,47
EURO 34,84
ALTIN 2.475,08
HABER /  POLİTİKA

Kılıçdaroğlu'nun Almanya röportajı olay oldu AK Parti ayağa kalktı

Türkiye'yi Avrupa'ya şikayet etmekle suçlanan CHP lideri Kılıçdaroğlu'na, AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal'dan sert tepki geldi: Sen kimin sözcüsüsün

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Alnan Focus dergisine verdiği röportaj tartışma konusu oldu.

Alman dergisine Türkiye'de kimsenin güvenlik garantisinin olmadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, AK Parti kurmaylarının hedefinde.

Kılıçdaroğlu’nu eleştiren AK Parti Sözcüsü Ünal, “Sen kimin sözcüsüsün. Sen bu milletin sözcüsü müsün? Yoksa sen Avrupa’nın sözcüsü müsün? 15 Temmuz sonrası o Avrupa, bize ‘Geçmiş olsun’ demedi” şeklinde konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Almanya’da yayınlanan bir dergiye verdiği röportajla ilgili, “Mesele Avrupa’yı arkana alıp, Anadolu’ya meydan okumak değildir. Mesele Anadolu’yu arkana alıp, Avrupa’ya meydan okumaktır. İşte Recep Tayyip Erdoğan bunu yapıyor. İşte yiğitlik budur” dedi.

GEÇMİŞ OLSUN DEMEDİLER

Ünal, “Şimdi güya yalanladılar. Diyor ki ‘Alman turistleri uyarıyorum, Türkiye konusunda. Siz rahat olun ey Avrupa, Recep Tayyip Erdoğan’ı devireceğiz.’ Sen kimin sözcüsüsün. Sen bu milletin sözcüsü müsün? Yoksa sen Avrupa’nın sözcüsü müsün? Biz burada 4 terör örgütü ile savaşmıyor muyuz? Biz burada 15 Temmuz’un arkasında duranlara karşı mücadele vermiyor muyuz? 15 Temmuz sonrası senin, bugün şikayet ettiğin o Avrupa, dönüp de bize ‘Geçmiş olsun’ dedi mi? Demedi” ifadesini kullandı. Mahir Ünal, "CHP, Kılıçdaroğlu ve arkadaşlarının izlediği politikalar ile milli ve yerli olana dair her şeyden kopmaktadır. PKK ve FETÖ mensuplarını koruyan ülkelere kendi ülkesini şikayet etme alışkanlığının başka bir izahı bulunmamaktadır." değerlendirmesinde bulundu.

ÜLKESİNİ ŞİKAYET EDİYOR

Derginin, Kılıçdaroğlu'nu "69 yaşındaki sevimli adam" olarak nitelediğini aktaran Ünal, Kılıçdaroğlu'nun Avrupa'ya şirin gözükmek adına ülkesine öfke kustuğunu belirtti. Ünal, şu ifadeleri kullandı: "Girdiği tüm seçimleri kazanmış liderimizi 'diktatör' olarak gösteren, 'ülkemizde can ve mal güvenliği olmadığını' söyleyerek turizmi hedef alan, PKK'lı, DHKP-C'li teröristlerin cenazelerine milletvekillerinin katılmasında mahsur görmeyen, FETÖ'ye karşı alınan tedbirleri Almanya'ya şikayet eden 'sevimli adam', 2019'da cumhurbaşkanımızı devireceğinin sözünü veriyor. 'Diktatör' diye nitelediği kişiyi seçimle devireceğini söyleyecek kadar mantığını kaybetmiş durumda. 1971 ve 1980 darbelerinin yanında 28 Şubat'a ve 15 Temmuz'a hiç değinmeyip, 20 Temmuz'dan bahsetmesi şehitlerimizin kemiklerini sızlatmıştır."

ATATÜRK'LE İLGİLERİ YOK

Kemal Kılıçdaroğlu ve arkadaşlarının CHP'sinin ne Atatürk ne de Cumhuriyetin kazanımlarıyla bir alakası kalmadığının altını çizen Ünal, şunları kaydetti: "Tekrar hatırlayalım; mesele Anadolu'yu arkanıza alıp 'dünya 5'ten büyüktür' diyebilmektir."

BOZDAĞ'DAN KILIÇDAROĞLU'NA ELEŞTİRİ

Türkiye’de siyaset yapanların, ülkenin, aziz milletin itibarını zedeleyecek her şeyden uzak durmasını isteyen Bozdağ, Kılıçdaroğlu'nu, Almanya'da yayınlanan bir dergiye verdiği röportajdan dolayı eleştirdi.

Bozdağ, şöyle konuştu:

"Bugün gazetelere yansıdı, CHP’nin Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu, Almanya’da bir röportaj veriyor. Bu röportajda kendisine soruyorlar, 'Almanların yüzde 90'ı Türkiye’yi ziyaret etmek istemiyor. Tutuklanmaktan korkuyorlar, haklılar mı?' diye bir soru soruyorlar. Kılıçdaroğlu cevapta 'Ne yazık ki böyle bir ortamın gerçekten mevcut olduğunu tespit etmek durumundayım. Uzun zamandır Türkiye’de hiç kimse için güvenlik garantinin olmadığını söylüyorum' diyor. Yani Almanlar gelsin mi gelmesin mi? Şimdi 'Türkiye’de kimse için güvenlik garantisi yok' diyor. Soruyorum, 'Türkiye’de hiç kimse için güvenlik garantisi yoktur' cümlesi doğru mudur? Çayıralan, Türkiye güvenli bir yer mi? Memleketimizin dört bir yanı güvenli bir yer mi? Güvenli bir yer. Kimse giydiği kıyafetten dolayı bu ülkede tutuklanmıyor. Kimse hakkında giydiği şorttan dolayı adli soruşturma yapılmıyor ama terör örgütlerinin propagandasını yaparsanız o zaman terör örgütünün propagandasını yapmak suçtur. Biliyorsunuz, FETÖ’cü bir terörist, Cumhurbaşkanımıza suikasta giden alçaklardan biri, HERO yazan bir tişört giymişti. Ona atıf yapıyor. Ben soruyorum Sayın Kılıçdaroğlu’na, bu tişörtü giyen alçak sence masum biri mi? Türkiye’nin Cumhurbaşkanını ve ailesini darbeyle indirmekle yetinmediği o gece onu ailesiyle beraber infaz etmek için giden terörist, örgütün propagandasını yapmak, birtakım mesajlar vermek için giydiği tişört haklı mı, masum mu? Bu açıklamadan başka var mı böyle? Yok. Kim var, terör örgütlerinin propagandasını yapanlar. Birisi PKK terör örgütünün paçavrasını üzerine giyip geldiği zaman bu suç olmayacak mı?"

Yalçın Topçu'dan Kılıçdaroğlu'na sert tepki