BIST 10.248
DOLAR 32,25
EURO 34,67
ALTIN 2.398,49
HABER /  GÜNCEL

İslamoğlu'nun o sözleri tartışma yarattı

Mustafa İslamoğlu'nun geçtiğimiz cuma günü Akabe Vakfı'nda verdiği hutbe tartışma yarattı. İslamoğlu, sosyal medyada tepkilere neden olan sözlerini savundu, hutbenin tamamının okunmasını istedi.

Abone ol

Mustafa İslamoğlu'nun cuma hutbesindeki sözleri tartışma yarattı. İslamoğlu'nun hacamatı örnek vererek, "O yetim idi sen de ananı öldürsene" sözlerine sosyal medyadan tepki yağarken, İslamoğlu'ndan açıklama geldi.

Mustafa İslamoğlu'nun Akabe Vakfı'nda 4 Ağustos Cuma günü "tehlikenin farkında mısınız" başlıklı hutbesine tepkiler sürüyor. İslamoğlu hacamatla ilgili olarak "Resulullah hacamat yaptırmış olabilir. O yaptırdı diye hacamat olan arkadaş... O yetim idi, ananı öldürsene. Niye bu sünneti işlemiyorsun. Yetim olmak sünnet. Ananı kaybet, babanı kaybet, komik oluyor." diye konuşmuştu.

TARTIŞMA YARATAN SÖZLERE AÇIKLAMA

Onbinlerce kullanıcının tepki gösterdiği sözlerle ilgili Mustafa İslamoğlu, twitter hesabından açıklama yaptı. Sözlerinin bütünün yayınlanmasını isteyen İslamoğlu'nun açıklamaları şöyle:

"Hutbemizin tamamını dinlemeden konu bütünlüğünü es geçerek sadece 30 saniyelik bir bölümünü alarak kara propaganda yapmanın adı nedir?

Müslüman ahlaklı adil olmak zorundadır konuşmayı kırpmak ne eleştirmenliğe ne insani ilişkillere yakışır, dininiz size böyle mi öğretiyor?

Tevhidin insanı özgürleştirdiği, kula kulluktan kurtardığı gerçeğini anlattım onu bırakıp bu kıyasa mı takıldınız?

Firavunlara ve putlara karşı olmanın yetmeyeceği bunun yanında firavunluğa ve putçuluğa da karşı olmak gerektiğini anlattım bunu konuşalım.

Allah’ın bazı din istismarcılarının iddia ettiği gibi rüyada görülemeyeceğini anlattım buna takılmadınız da bir kıyasa mı takıldınız?

İnsanın dışındaki firavundan daha tehlikeli olan içindeki firavundan kurtulunması gerektiğini anlattım bu mevzu ilginizi çekmedi mi?

Peygamberin döneminin tedavi yöntemlerini bir insan olarak kullandığı ve bunların sünnet olarak algılanmaması gerektiğinden bahsettim.

Kur’an bilgi sistemi gayb ve şehadet ayaklarına oturur bu ikisine Allah’ın sakındırdığı ‘zan’ ayağının sokuşturdular ilginizi çekmiyor mu?

Din ayrı şeydir din kültürü ayrı şeydir , din ilahidir kültür insanidir dedim bunu konuşalım.

Mert olan hutbenin tamamını yayınlar ve nihai kararı topluma bırakır. Ama linç etmeye alışanların buna cesareti olduğuna inanmıyorum..."