BIST 9.882
DOLAR 32,46
EURO 34,84
ALTIN 2.447,50
HABER /  GÜNCEL

Yalçın Topçu'dan Kılıçdaroğlu'na sert tepki

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Kılıçdaroğlu’nun Alman Focus dergisine yaptığı tartışılan açıklamalarına tepki gösterdi.

Abone ol

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Alman Focus dergisine Türkiye'yi şikayet edip, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ilişkin yaptığı tepki çeken açıklamalara sert tepki geldi.

TALİHSİZ AÇIKLAMA

Yazılı açıklama yapan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Kılıçdaroğlu'nun "2019'da demokrasiden yana olan bütün güçleri bir araya getireceğiz ve Erdoğan'ı iktidardan indireceğiz. AB'nin demokrasimizi güçlendirebilecek ve Avrupa standartlarının uygulanmasına yardımcı olacak her türlü katkısı önemlidir" sözlerini hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Bu talihsiz açıklama, bize ülkemizin ve milletimizin içten ve dıştan nasıl bir sarmalla karşı karşıya olduğunu anlatmaya yeterlidir. Terör örgütleri ve arkasındaki yedi düvel ile sınır içi ve dışında mücadele ediliyor ve şehitler veriliyorken, ülkede yerli ve milli yapıcı yol gösterici sorumlu pozitif bir muhalefetin yokluğu üzerinde milletçe kara kara düşünmemizi gerektiren önemli bir problemdir."