BIST 9.974
DOLAR 32,41
EURO 34,82
ALTIN 2.433,37
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu'nu çapraz ateşe aldılar

Yargıtay'ın yazısı nedeniyle karşı karşıya gelen Kılıçdaroğlu ile Sav kavgasında kazanan taraf belli oldu.

Abone ol

İNTERNETHABER

ANKARA- Bir taraftan Baykal diğer taraftan Sav, Kılıçdaroğlu'nu tüzük konusunda köşeye sıkıştırmaya çalışıyor. Çapraz ateşte kalan Kılıçdaroğlu, savaşın ilk gününü kayıpsız atlattı. Partideki sürpriz Kılıçdaroğlu- Sav zirvesinde t
artışmalar tatlıya bağlansa da asıl karar bugün alınacak.

Genel Sekreter Önder Sav'ın istediği tüzük kurultayı seçim sonrasına bırakıldı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu yeni tüzüğe göre 13 genel başkan yardımcısı ve bir genel sekreter ismini belirleyerek Parti Meclisi'nin bilgisine sunacak.

Tüzük tartışması nedeniyle kılıçların çekildiği CHP’de son kararın verileceği Parti Meclisi öncesi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Genel Sekreter Önder Sav Genel Merkez'de biraraya geldi.

Genel Sekreter yetkilerini sınırlandıran 'yeni tüzük yerine bir kurultay ile daha demokratik bir tüzük yapalım' önerisi getiren Önder Sav ile yeni tüzüğün uygulanmasını isteyen Kılıçdaroğlu partinin diğer yöneticileriyle son durumu masaya yatırdı.

Görüşme sonrası CHP Genel Merkezi'nden bir açıklama geldi. Yazılı açıklamada, Parti Meclisi toplantısı öncesinde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında genel merkezde bir değerlendirme toplantısı yapıldığı belirtilerek şu bilgiler verildi:

''Bu süreçte kurultay düşünülmemektedir. 2011 genel seçimlerinden sonra toplanacak Kurultayda CHP Tüzüğü, Sayın Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun daha önce kamuoyuna duyurduğu şekilde değiştirilecek ve beklentilere uygun olarak daha demokratik bir yapıya kavuşturulacaktır.

Sayın Genel Başkan, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının uyarısı doğrultusunda uygulanması ertelenen tüzük uyarınca Genel Başkan Yardımcıları ile Genel Sekreteri belirleyecek ve CHP Parti Meclisinin bilgisine sunacaktır.''

YENİ GENEL BAŞKAN YARDIMCILARI KİM OLACAK?

Kurultay düğümünün çözüldüğü CHP'de şimdi gözler Kılıçdaroğlu'nun atayacağı 13 genel başkan yardımcısının kim olacağına çevrildi. Kılıçdaroğlu'nun mevcut MYK üyeleri dışında Parti Meclisi'nden yeni bazı üyeleri de genel başkan yardımcısı olarak atayacağı konuşuluyor. Bu durumda yeni tüzüğe göre sadece 13 genel başkan yardımcısı atanacağı için Sav'ın isteğiyle eski MYK listesine giren pek çok isim liste dışı kalacak.

SENCER AYATA DA YÖNETİME

Türban raporu üzerinde çalışan Parti Meclisi üyesi Prof. Dr. Sencer Ayata'nın genel başkan yardımcısı yapılmasına kesin gözüyle bakılıyor. Ancak Parti Meclisi'nden Kılıçdaroğlu'nun seçeceği diğer iki ismin kim olacağı merak konusu.

SAV'IN DURUMU NE OLACAK?

Yeni tüzük uyarınca yetkileri kısıtlanan Önder Sav'ın da 13 genel başkan yardımcısından biri olması sürpriz olmayacak. Ancak Sav'a örgütlenme gibi yine etkin olacağı bir görev verilmesi sürpriz olmayacak.