BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'dan bayram öncesi müjde

Maliye Bakanlığı'nın kamu alacaklarına ilişkin düzenlemesinde son düzlüğe çıkıldı. Müjde ise Başbakan Erdoğan'dan geldi.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, vergi düzenlemesinde son aşamaya gelindiğini söyledi. Erdoğan, düzenlemenin bayram öncesinde açıklanması durumunda müjde olacağını belirtti.

Başbakan Erdoğan ile TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, VI. Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası sonrasında ortak açıklama yaptılar. Açıklama sonrasında Başbakan Erdoğan, basın mensuplarının sorularını cevapladı.

ÇALIŞMA SON AŞAMASINA GELDİ

Erdoğan, vergi düzenlemesiyle ilgili bir soru üzerine Erdoğan, Maliye Bakanlığı'nın hazırladığı düzenlemede sona gelindiğini söyledi. Erdoğan şöyle konuştu:

"Yeni yapılandırma ile ilgili son aşamasına geldik. Şu anda odayla arkadaşlarımız görüşmeleri yapıyorlar. Diğer kesimlerle olanlar büyük ölçüde bitirildi. Birkaç günde açıklarız. (Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan araya girerek "Birkaç haftaya açıklarız. Araya bayram giriyor) Bayramdan önce bitirsek. Bayrama denildiği gibi müjdede olabilir. Bizim için de çok önemli bir şey. Buradan devlet de kazanacak yapılanmada olanlar da kazanmış olacaklar. Son aşamaya geldik."

Yeşilkartla ilgili düzenlemenin olup olmayacağı yönündeki soruya ise Erdoğan, "İstihdam paketi içinde yeşil kart olayını çözüyor. Sigortalı yaptığımız zaman yeşil kart olayı bitiyor. 13 milyon civarındaki yeşil kart sayısı 9 milyona filan şu anda." dedi.

Enerji maliyetleriyle ilgili bir soruya ise Erdoğan, mali disiplini bozmadan iş dünyasını rahatlatıcı adımlar atmak istediklerini söyledi

İSTİHDAM PAKETİ DE YOLDA

İstihdam paketiyle ilgili bir soru ise Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan cevapladı. Babacan, istihdam paketinin kısa süre içerisinde getireceklerini söyledi.