BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Ergenekon'dan Haberal'a kötü haber

Yaklaşık 19 aydır hastanede tedavisi süren Haberal'ın, ayakta tedavi edilebileceği yönünde bir rapor bulunduğu ortaya çıktı.

Abone ol

Ergenekon'da Haberal kötü haber! Savcı Mehmet Ali Pekgüzel, Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın tedavisinin ayakta yapılabileceğine ilişkin "raporun mahkemeden" saklandığını iddia etti. “Ergenekon” soruşturması kapsamında tutuklanarak Metris Cezaevi'ne konulan Haberal, rahatsızlığı nedeniyle 19 aydır hastanede tedavi görüyor.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki salonda görülen duruşmada, eski İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu'nun savcılıktaki ifadeleri okundu.

Savcılıktaki ifadeleri okunduğu sırada bir konuşmasında mevcut hükümet için ''Yüzde 95 ile de gelseler onursuzca giderler'' ifadesini kullandığı ve savcılık ifadesinde de bu konuşmasını kabul ettiği hatırlatılan Hilmioğlu, ''Evet ben bunu söyledim ama o zaman söyledim. Çünkü o zaman bunun yanlış anlaşılacağını hiç aklıma getirmedim. Bu sözü söylememdeki amaç, bir parti yüzde 95 ile de iktidara gelmiş olsa durum böyle giderse sonunda Anayasa Mahkemesinde kapatma davası açılabilir. Hangi parti böyle bir durum ile karşılaşsa onurlu bir durum olur. Onursuzca gitmek yerine onurluca gitmelerinin daha iyi olacağını söyledim'' şeklinde konuştu.

SAVCI PEKGÜZEL'DEN HABERAL İDDİASI

Mahkeme heyeti kararını açıklamadan önce söz alan Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Pekgüzel de, tutuklu sanıklardan Mehmet Haberal hakkında Adli Tıp Kurumu Başkanlığı tarafından mahkemeye cevabi yazı gönderildiğini hatırlattı.

Mahkemeye gelen yazıda, 16 Ekim 2009 tarihinde Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanlığı tarafından tedavisinin ayakta yapılabileceğine ilişkin 5 uzman doktor tarafından bir rapor oluşturulduğunun anlaşıldığının ifade edildiğini kaydeden Pekgüzel, bu raporun mahkemeye 28 Ekim 2010 tarihinde geldiğini, savcılık makamına ise yeni ulaştığını söyledi.

Söz konusu raporun mahkemeden gizlendiğini ileri süren Pekgüzel, raporu gizleyen ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunulmasını talep etti.

Mahkemeye başkanlık eden Hasan Hüseyin Özese, bu konudaki talebin, 5 Kasım 2010 Cuma günü yapılacak olan duruşmada değerlendirilmesine karar verileceğini kaydetti.