BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu'ndan skandal iddia!

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Türkiye'yi muhalifleri silahlandırmakla suçlayıp şok iddialar dile getirdi.

Abone ol

Banu İriç
İNTERNETHABER.COM (ÖZEL İÇERİK)-
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen saldırılar için birbirinden çarpıcı iddialar ortaya attı.


Kılıçdaroğlu'nun Türkiye'nin Suriye politikasına getirdiği tüm eleştiriler dün Suriye yönetiminin yaptığı açıklamalarda birebir benzerlik taşıması dikkat çekti.

Başbakan'ın sık sık Esad yanlısı olmakla eleştirdiği CHP lideri Kılıçdaroğlu hükümeti muhaliflere silah yardımı yapmakla suçlayarak Türkiye'deki saldırıyı Suriyeli muhaliflerin yaptığını ima etti ve katilin de Erdoğan olduğunu iddia etti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Reyhanlı'da ölen 51 kişinin katili Recep Tayyip Erdoğan'dır. Onun sorumlusu Recep Tayyip Erdoğan'dır" dedi.

Suriye yönetiminden dün yapılan açıklamada da Kılıçdaroğlu'nun yaptığı eleştirilerin tıpkısı yapılmıştı. Suriye yönetiminden yapılan açıklamada  Türkiye'nin teröre destekte izlediği politikaların bedelini kanla ödediğini iddia etti.

Suriye yönetimi ve Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarındaki benzerlik taşıyan bir diğer nokta da Kılıçdaroğlu Başbakan'ı silahlı radikal unsurları Türkiye'de besleyip, cebine para koyup ve eline silah verip Suriye'ye savaşa gönderdiğini söyledi. Suriye yönetimi de Kılıçdaroğlu ile aynı eksende Türkiye hükümetinin bölgeyi teröristlerin karargah ve geçit merkezi haline getirdiği ve gerekli her desteğin sağlandığı belirtildi. 

CHP milletvekillerinin zaman zaman Şam'da Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad ile toplantılar düzenlediği biliniyor. 

suriye-aciklama.jpg 

AA'nın haberine göre Brüksel'e gelen Kılıçdaroğlu, Avrupa Parlamentosu (AP) Sosyalistler ve Demokratlar İlerici İttifakı Grubu (S&D) toplantısında şu açıklamalarda bulundu:

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dün Kılıçdaroğlu'nun Beşşar Esed'i desteklediği yönündeki açıklamalarının sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, "Esed rejimini desteklemedim. Esed'le tatil yapmadım, Esed'e kardeşim demedim. Diyen kim? Kendisi. Tatil yapan kim? Kendisi. Esed'le tokalaşmadım, bir araya gelmedim, sohbet etmedim. Kendisi yaptı" diye konuştu.

Şimdi ABD ile Rusya'nın aynı doğrultuda bir uluslararası konferans düzenleme kararı aldıklarına işaret eden Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Türkiye zemin kaybediyor. Silahlı radikal unsurları Türkiye'de besleyip, cebine para koyup, eline silah verip Suriye'ye göndermek ne zamandan beri Türkiye'nin, başbakanın işi oldu?

Reyhanlı'da ölen 51 kişinin katili Recep Tayyip Erdoğan'dır. Onun sorumlusu Recep Tayyip Erdoğan'dır. İstiyorsa gitsin Reyhanlı'da yurttaşlara sorsun. Hatay'da sorsun, Kırıkhan'da sorsun, Samandağ'da sorsun, İskenderun'da sorsun. O masum insanların ne günahı vardı? Kalkmış CHP'yi suçluyor, 'CHP, Esed rejimini destekliyor'. Hiçbir zaman baskıcı hiçbir rejimi desteklemedik. Tıpkı AK Parti hükümetini desteklemediğimiz gibi."