BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu'ndan şaşırtan darbe iddiası

CHP lideri Kılıçdaroğlu, çok tartışılan darbe döneminin kapılarını bir kez daha araladı ve bakın nasıl bir iddiada bulundu!

Abone ol

CHP lideri Kılıçdaroğlu, tarihi bir tartışmaya kapı araladı ve "27 Mayıs Darbesi olmasaydı CHP iktidar olacaktı. Bütün seçim sonuçları bunu gösteriyor 12 Mart, 12 Eylül... CHP'nin iktidara en yakın olduğu dönemlerde darbeler olmuştur'' dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kahramanmaraş gezisi sırasında bir dinlenme tesisinde gazetecilerle sohbet etti.

Kılıçdaroğlu, darbe tartışmalarına ilişkin sorular üzerine bugüne kadar yaşanan darbelerden en büyük mağduriyeti CHP'nin yaşadığını ifade ederek, ''27 Mayıs Darbesi olmasaydı CHP iktidar olacaktı. Bütün seçim sonuçları bunu gösteriyor 12 Mart, 12 Eylül... CHP'nin iktidara en yakın olduğu dönemlerde darbeler olmuştur'' diye konuştu.

Bütün bunlara karşın CHP'ye yönelik darbelerin yanındaymış gibi bir imaj yaratıldığını ifade eden Kılıçdaroğlu, ''Oysa CHP darbelere her zaman karşı olmuştur. Belki bunu biraz daha yüksek sesle şimdi söylüyoruz'' dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

''AK Parti, Anayasa referandumunu 12 Eylül üzerine inşa ediyor. Çünkü söyleyebileceği hiçbir şey yok. O da yapay bir gündem. Çünkü sözde 12 Eylül paşalarından hesap sorulacak. Ama bunu yapmayacağını, bunun olmayacağını onlar da biliyor. Biz 12 Eylül darbesi yapanlardan hesap soralım diye Anayasa'ya geçici bir madde eklenmesini istedik. AK Parti'nin oylarıyla reddedildi. Bu da gösteriyor ki AK Parti, iki yüzlü bir politika izliyor. Halkı kandırıyor. Halkı kandıran bir parti nereye kadar kandıracak?

Ve Anayasa'nın ağırlıklı olarak gündeme gelmesinin temel gerekçesini herkes biliyor üç aşağı beş yukarı. Yargıyı ele geçirmek için kendilerine göre darbe söylemli, 'darbecilerden intikam alacağız', 'darbecilerden hesap soracağız'... Ben merak ediyorum referandum kabul edilirse darbeciler yargılanmazsa dönüp halka ne diyecekler? Herhalde dokunulmazlıkta ne söylediler sonra vazgeçtiler, burada da benzerini yapacaklar. Aynı yöntemi izleyecekler ve ilk kez referandum sürecinde toplum ikiye bölünecek. Anayasada referandum sürecinde toplum ikiye bölünecek.

Toplumun bir kesimi bu anayasa değişikliği kabul edilirse 'benim anayasam değildir' diyecek. Reddedilirse kabul oyu kullananlar, yine 'bu anayasa benim anayasam değildir' diyecek.''

13 EYLÜL FARKLI BİR TARİH OLABİLİR

Anayasa değişikliğinin referandumda kabul edilmesinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a bir destek anlamına gelip gelmeyeceğine ilişkin soruyu da yanıtlayan Kılıçdaroğlu, ''Hayır'' karşılığını verdi.

Kılıçdaroğlu, ''Hayır çıkması size destek anlamına gelir mi?'' sorusu üzerine de ''Hayır. Referandum farklı bir olay. Onu salt siyasi açıdan görüp değerlendirmek, parti kimliğiyle ilgili olarak AK Parti, CHP, MHP gibi değerlendirmenin çok doğru olduğuna inanmıyorum'' dedi.

Referandumda 'hayır' çıkması halinde Başbakan Erdoğan'ın ne söyleyeceğinin merak edildiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, ''Bu durumda yapılan düzenlemelerin toplumu tatmin etmediği, parlamento görüşmeleriyle ve referandum süreciyle vatandaşın gündeminin elinden alındığını, zaman kaybı olduğunu ifade ederiz'' dedi.