BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Yargıdan Köşk'e türban özgürlüğü

Kamusal alanda türban onay veren yargı kararı Sincan'dan geldi. Mahkeme, türbanı serbest bıraktı!

Abone ol

Köşk'e türban özgürlüğü Sincan'dan geldi. Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül ve Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan aleyhine TCK ve İnkilap kanunlarına muhalefetten açılan davada karara vardı.

Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan’ın “Türkiye Anayasası’na, Türk Ceza Kanunu’na, İnkılap Kanunlarına ve Anayasa Mahkemesi kararlarına aykırı hareket ettikleri” gerekçesiyle açılan soruşturmada verilen takipsizlik kararına yapılan itirazı değerlendirdi. Mahkeme, şikayetçinin “doğrudan zarar görmediğini” ifade ederek itirazı ret etti.

"TAKİPSİZLİK KARARI VERİLMİŞTİ"

Sultan Atıcı isimli vatandaş, Hayrünnisa Gül ve Emine Erdoğan’ın Çankaya Köşkü’ne girmesiyle “Türkiye Anayasası’na, Türk Ceza Kanunu’na, İnkılap Kanunlarına ve Anayasa Mahkemesi kararlarına aykırı hareket ettikleri” iddia etmişti. Bu iddia üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan soruşturma sonucunda takipsizlik kararı verilmişti.

"DAVACI DOĞRUDAN SUÇTAN ZARAR GÖRMÜYOR"

Bunun üzerine takipsizlik kararına yapılan itirazı Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi değerlendirdi ve reddetti.

Mahkeme, gerekçe olarak da, şikayetçi Sultan Atıcı’nın “doğrudan suçtan zarar görmemesini” gösterdi. Bu kararla birlikte, Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık Resmi Konutu gibi alanlarda türban giymenin suç olmadığı kesinleşmiş oldu.