BIST 9.916
DOLAR 32,46
EURO 34,79
ALTIN 2.439,17
HABER /  POLİTİKA

Kılıçdaroğlu'ndan hükümete Tahir Elçi çıkışı

CHP lideri Kılıçdaroğlu, 28 Kasım'da öldürülen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin ailesini ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, ziyaretin ardından Diyarbakır Barosu'nda değerlendirmelerde bulundu.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 28 Kasım’da Sur ilçesinde öldürülen Baro Başkanı Tahir Elçi’nin eşi Türkan Elçi’ye taziye ziyaretinde bulundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ve Gürsel Tekin’in de ziyarette yer aldı. Görüşme basına kapalı gerçekleşti. Yaklaşık yarım saat süren görüşme sonrasında Türkan Elçi, kapıya çıkarak Kılıçdaroğlu’nu yolcu etti.

KILIÇDAROĞLU'NDAN TAHİR ELÇİ AÇIKLAMASI

Kılıçdaroğlu, Diyarbakır Barosu'nda Tahir Elçi'nin öldürülmesi hakkında açıklama yaptı. 

Kılıçdaroğlu, konuşmasının devamında, "Diyarbakır’ın göbeğinde bir baro başkanı katlediliyor failleri ortaya çıkarılmalı. Diyarbakır barosuna başsağlığı dileklerimi iletiyorum onlar bu olayların takipçisi olacaklar. Artık Türkiye de huzur istiyoruz. Bu ülkenin huzura barışa ihtiyacı var en büyük arzumuz bu. Ayrışmanın felaket getirdiğini hepimiz biliyoruz" ifadelerini kullandı.

"TAHİR ELÇİ'Yİ SEVİYORSANIZ VASİYETİNİ YAPIN"

Faili meçhul cinayetlerin Türkiye'ye yakışmadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, PKK'nın bölgede kazdığı hendekleri eleştirdi. Diyarbakır'ın kadim bir kenti olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, Elçi'nin barikatlar olmasın vasiyetine uyulması gerektiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, "Tahir Elçi'yi seviyorsanız vasiyetinin gereğini yapın" dedi.

"YARGIYA BU NEDENLE GÜVENİLMİYOR"

Sorunları kendi irademizle çözmemiz gerektiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, hükümetin çözüm süreci politikalarını eleştirdi. Kılıçdaroğlu, hukuk sistemi ile ilgili bir soruya, "Türkiye'de hukuk var mı arkadaşlar. Gazetecilerin tutuklandığı bir ülkede hangi hukuktan bahsedebiliriz? Hukukun bağımsızlığından söz edebilir misiniz? Keşke hakimler hukukun üstünlüğüne inanarak karar verebilseler. Yargıya bu nedenle güvenilmiyor. Adaletsizliğin Türkiye'de olduğu herkes biliyor" dedi.