BIST 10.163
DOLAR 32,26
EURO 34,80
ALTIN 2.404,54
HABER /  DÜNYA

Birleşik Arap Emirlikleri Rus uçağında çarketti

BAE 'Birlişik Arap Emirlikleri' Rus savaş uçağı için yayınladığı Türkiye kınaması ile diplomatik skandala imza attı. Haber medyaya yansıyınca açıklama apar topar değiştirildi.

Abone ol

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişleri Bakanı Şeyh Abdullah bin Zayid el Nahyan önce Rus savaş uçağının düşürülmesini kınadıklarını duyurdu. Haber Türk medyasına yansıyınca BAE bu açıklamayı apar topar değiştirdi.
 
BAE'nin dışişleri bakanlığının resmi internet sitesinde yayımlanan İngilizce duyuruda önce şöyle denildi;

-"BAE'nin son zamanlarda birçok ülkeyi sarsan terör saldırılarını, en çok da Mısır'daki Sina Yarımadası'na Rus uçağının düşmesini ve de Suriye'de Rusya'ya ait savaş uçağının düşürülmesini kınadığını yineledi."

KINAMA DEĞİL TAZİYE

BAE Dışişleri Bakanlığı açıklama Türk medyasına yansıyınca anında çarketti. Önceki metini hemen kaldırarak Türkiye'yi kınama satırlarını çıkarıp Rusya'ya taziye notunu koydular.

Şeyh Abdullah' BAE Dışişleri Bakanlığı'nın internet sitesine konun son açıklaması şu şekilde oldu;

-"Bu (toplantı), BAE'nin en başta da Rus yurttaşların bulunduğu uçuş halindeki Rus uçağını, Sina yarımadasının üzerinde hedef alan terör saldırısı olmak üzere birçok ülkeyi sarsan son zamanlardaki terör saldırılarını kınadığını hatırlatmak için de bir fırsat. Ayrıca, Suriye'de Rus savaş uçağı ile ilgili olayın ardından Rus dostlarımıza da başsağlığı dileklerimi iletmek benim görevim."