BIST 9.104
DOLAR 32,38
EURO 35,05
ALTIN 2.326,15
HABER /  DÜNYA

Dünyanın en etkili kişisi Putin'i bile solladı

ABD merkezli diplomasi dergisi Foreign Policy, Suudi Arabistan Savunma Bakanı ve İkinci Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ı 'dünyanın en etkili kişisi' olarak seçtiğini duyurdu.

Abone ol

Foreign Policy, Suudi Arabistan Savunma Bakanı ve İkinci Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ı Dünyanın En Etkili Kişisi seçti.

Veliaht Prens'in listenin zirvesine çıkma nedeni ise Ortadoğu'yu tehdit eden tehlikeler karşısında Riyad'ın kanını feda etmeye hazır olduğu yönündeki açıklamalarının etkileri.

Dergi ayrıca, Suudi Veliaht Prens Muhammed’i ülkesindeki gençlerin büyük çoğunluğunu temsil ettiğini belirtti. Ayrıca bakanın, yapılan anlaşmaları Suudi Arabistan’ın lehine olacak şekilde başarıyla yönettiği ifade edildi.

Muhammed Bin Selman
Muhammed Bin Selman

Londra merkezli Şark Al-Awsat gazetesi ise derginin "Suudi Arabistan’ı ve Ortadoğu’yu tehdit eden tehlikeler karşısında Riyad’ın kanını feda etmeye hazır olması" ifadesine Savunma Bakanı'nın İran’ın yayılmacılığı karşısında durması ve Tahran’ın Arap aleminden uzaklaştırılması şeklinde açıklık getirdi. Gazete buna örnek olarak da Suudi Arabistan’ın Yemen’de İran tarafından desteklenen Husilere karşı başlattığı "Kararlılık Fırtınası"nı gösterdi.

Gazete ayrıca, Prens Muhammed’in Suudi Arabistan lehine yaptığı başarılı ikili ticari anlaşmalarından sonuncusunun Rusya ile yapıldığına dikkat çekti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin

PUTİN'İ BİLE GERİDE BIRAKTI

Öte yandan, derginin en etkili liderler listesinde yer alan bazı isimler ise şöyle:

"Almanya Başbakanı Angela Merkel, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallström."