BIST 10.094
DOLAR 32,38
EURO 34,75
ALTIN 2.409,52
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Kılıçdaroğlu'na pinokyo benzetmesi

AK Parti'den CHP lideri Kılıçdaroğlu'na yönelik tepkiler büyüyor. Son açıklama AK Parti İstanbul İl Başkanı Babuşçu'dan.

Abone ol

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik AK Parti'den gelen sert eleştiriler bugün de sürdü. Devlet Bakanı Egemen Bağış isim vermeden Kılıçdaroğlu'na pinokyo imasında bulundu. Ardından AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu, "Bu kadar uçuk, bu kadar kopuk yalan üzerine iftira üzerine kurulmuş bir propaganda. Sayın Kılıçdaroğlu'nun bu aralar burnu uzuyor. Çünkü bu aralar hiç sıkılmadan çok yalan konuşuyor. Pinokyo misali burnu uzuyor" dedi.

AK Parti Ortaköy Refarandum İrtibat Merkezi'nin açılış töreninde ilk konuşan Devlet Bakanı Egemen Bağış oldu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu sert bir dille eleştiren Bağış şunları söyledi:

"Bugünkü Anayasamız yüce devletten bahsediyor. Oysaki yüce olan insandır bireydir. İnsanı yüce olmayan hiç bir devlet yükselemez. İnsanı yücelt ki devlet yücelsin. İçeriğini bilmemiz lazım neyi onayladığımızı bilmemiz lazım. Eğer yurt dışına çıkış yasağını sadece mahkemeler koysun diyorsak, ne oy vereceğiz? 'evet.' Yoksa maliyededeki bir memurun iki dudağı arasında ona yasak buna yasak zihniyeti devam etsin diyorsak işte Pinokyo'ların dediğini dinlersiniz. Bu ülkede kamu çalışanlarının toplu sözleşme hakkına kavuşmasını istiyor musunuz?, istemiyor musunuz?

Bu ülkede artık fişlenme geleneğinden vazgeçilsin diyorsanız. Bu ülkeyi yönetmek isteyen çetelerin ekmeğine yağ sürmeyelim. O karanlık güçler geride kaldı. 11 bin hakim ve savcının güvenebileceği şeffaf bir yargı mekanizması istiyorsak vatandaşın mahkeme önünde kuyruk beklemesini istemiyorsak, hür bir yargıya kavuşmasını istiyorsak 12 Eylül günü evet diyeceğiz."

BURNU UZUYOR

Kılıçdaroğlu'nu Egemen Bağış gibi Pinokyo'ya benzeten Babuşçu, "Bu kadar uçuk, bu kadar kopuk yalan üzerine iftira üzerine kurulmuş bir propaganda. Sayın Kılıçdaroğlu'nun bu aralar burnu uzuyor. Çünkü bu aralar hiç sıkılmadan çok yalan konuşuyor. Pinokyo misali burnu uzuyor. Bizim için önemli olan milletimizin ne düşündüğüdür. Nasıl değerlendirdiğidir. Ramazanda inşallah sokaklarda, caddelerde meydanlarda milletimizle birlikte olarak ne yapmak istediğimizi anlatacağız" dedi.