BIST 10.046
DOLAR 32,38
EURO 34,57
ALTIN 2.386,14
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Firari asker şöförü rehin aldı

Mersin'de psikolojik problemleri nedeniyle G-3 piyade tüfeği ile birlikte firar eden asker, bir minibüs şoförünü rehin aldı.

Abone ol

D-400 Karayolu üzerinde durdurulan minibüsteki asker, nöbetçi astsubay tarafından ikna edilerek teslim oldu.

Edinilen bilgiye göre, Karacailyas Mahallesi'nde bulunan Ulaştırma Birliği'nde vatani görevini yapan E.A., girdiği bunalım sonucu nöbetçi kulübesinde havaya bir el ateş açarak, yanındaki G-3 piyade tüfeği ile birlikte birliğinden firar etti.

Hemen yakınındaki D-400 Karayolu'na çıkan asker, Tarsus ilçesinden Mersin istikametine seyreden Şahin Doğanay'ın kullandığı 33 M 0035 plakalı minibüsü durdurdu. Elindeki silahla içerisinde sadece sürücünün bulunduğu minibüsün arka koltuğuna oturan asker, şoföre hiç durmadan devam etmesini söyledi.

Askeri yetkililerin ihbarı üzerine Mersin Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polis ekipleri, minibüsü takibe aldı. Minibüs şehir merkezine girmeden Hal Kavşağı'ndaki ışıklarda durduruldu.

Özel Hareket Şubesi'ne bağlı ekipler de minibüsü kuşatırken, yol trafiğe kapatıldı. Özel Hareket timleri eli silahlı askerin muhtemel bir hamlesine karşı tetikte beklerken, nöbetçi astsubay minibüsün arka koltuğunda oturan askeri ikna etmeye çalıştı. Yaklaşık 15 dakika süren ikna çabaları sonunda E.A., ikna olarak elindeki G-3 piyade tüfeğini nöbetçi astsubaya verip teslim oldu. Bu sırada askeri yetkililer, çekim yapan basın mensuplarına tepki gösterdi. Teslim olan asker ise, askeri yetkililer tarafından birliğe götürüldü.