BIST 10.046
DOLAR 32,40
EURO 34,61
ALTIN 2.388,18
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Teröristler mutfak tüpü kullanmış

Teröristlerin yolcu trenine zarar verebilmek amacıyla patlayıcı düzeneği mutfak ve piknik tüpleriyle destekledikleri tespit edildi.

Abone ol

Erzincan'da sabah saatlerinde yolcu trenine yönelik düzenlenen bombalı saldırının ardından olay yerinde yapılan ilk incelemede teröristlerin yolcu trenine zarar verebilmek amacıyla patlayıcı düzeneği mutfak ve piknik tüpleriyle destekledikleri tespit edildi.

Olay yerinde görevli savcı tarafından yapılan ilk incelemede rayların iki tarafına yerleştirilen bombanın kablolar yardımıyla demiryolunun 10 metre ilerisine kadar çekildiği, buradan da oluşturulan cep telefonu düzeneği ile uzaktan patlatıldığı öğrenildi.

Teröristlerin vagonlara zarar vermek amacıyla kullandıkları patlayıcılara ek olarak mutfak ve piknik tüpü ekledikleri ortaya çıktı. Patlamanın şiddeti ile demiryolu rayları parçalanırken, trenin arkasında bulunan ve üzerinde askeri kamyonların bulunduğu yük vagonları da raydan çıktı.

Öte yandan saldırının ardından ulaşıma kapanan Sivas-Erzincan-Erzurum Demiryolu'nda, çalışmalar TCDD'ye ait araç ve işçiler tarafından sürdürülüyor. Yaklaşık 24 saatlik çalışmanın ardından demiryolu ulaşımının tekrar normale döneceği bildirildi.