BIST 10.320
DOLAR 32,26
EURO 35,06
ALTIN 2.467,80
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Turistler 40 derece sıcağı çok sevdi

Hava sıcaklığının 40 dereceyi geçtiği Fethiye'de tatil yapan İngiliz turistler, sıcaklardan memnun olduklarını ve bunun için tatile geldiklerini anlattı.

Abone ol

Muğla'nın Fethiye ilçesi son yılların en sıcak yazını yaşıyor. Hava sıcaklığının termometrelerde 40 dereceyi geçtiği ilçede hissedilen sıcaklık giderek artıyor.

Bunaltıcı sıcaklık ilçe halkını ve şehir içerisinde bulunmak zorunda olanları bir hayli zorlarken tatile gelen turistler bu durumdan oldukça memnun. Fethiye'nin Çalış Plajı'nda denize girerek sıcak havanın ve güneşin tadını çıkaran İngiliz turistler tatilde Fethiye'yi seçmelerinin bir nedeninin sıcaklık olduğunu söyledi. Ülkeleri İngiltere'de havanın bu kadar sıcak olmadığını belirten bir turist, 40 dereceyi geçen sıcaklıkta güneşlenerek bronzlaştıklarını ve serinlemek için denize girdiklerini anlattı. İngiliz turistlerden Laura Nelson "İki gün önce buraya geldik. Hava yaklaşık 40 derece. Denizi, suyu çok sevdim. Sıcak havada güneşleniyorum bronzlaşıyorum. Sıcağı gerçekten seviyorum" dedi.

Çalış Plajının serin sularında dalgaların arasında güneşle buluşan diğer turist ise sıcak havadan oldukça memnun olduklarını söyledi.
Fethiye'de hava sıcaklığının hafta boyunca 40 derece dolaylarında olacağı öğrenildi.