BIST 10.267
DOLAR 32,29
EURO 34,76
ALTIN 2.410,88
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

İngilizler'den Vezirköprü'ye fabrika

200 milyon dolar maliyetli çimento fabrikası için 344 bin metrekarelik alanın 1 ay içersinde tahsisinin yapılacağı bildirildi.

Abone ol

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde bir İngiliz firması tarafından 3 yıldır kurulması planlanan 200 milyon dolar maliyetli çimento fabrikası için 344 bin metrekarelik alanın 1 ay içersinde tahsisinin yapılacağı bildirildi.

Vezirköprü'ye yapılması düşünülen çimento fabrikası ile ilgili bilgi vermek için Vezirköprü Kaymakamı Erol Karaömeroğlu'nu makamında ziyaret eden İngiliz firması Black Stone A.Ş. yetkilisi Mete Bülgün, Vezirköprü'nün Avdan köyü Çalıtepe mevkisinde kurulması planlanan çimento fabrikasının yapılacağı alanın tahsisi için Milli Emlak Müdürlüğü'nün 7 Temmuz 2010 yazısıyla Samsun Defterdarlığı'na sunulduğunu, arazinin şirkete tahsisinin 1 ay içersinde yapılacağını belirtti.

 Bülgün, "2 yıl 3 ay önce arazinin tahsisi için müracaatta bulunduk. Ancak yasadaki değişiklikler nedeniyle bedelsiz tahsisinin iptal edilmesi nedeniyle bugüne kadar arazinin tahsisi yapılamamıştı. Yatırımcı olarak en ufak bir ihmalimiz yok, üstüne üstlük gayretimiz var. Kuracağımız çimento fabrikası aylık 2 milyon adet kapasiteli. 300 milyon ton görünür rezerve sahip. Bacasından çıkan gaz emisyonu 174 dizel motordan çıkan karbondioksit gazından daha az olacak. Fabrika içersinde personel için İngilizce dil kursu açacağız, çalışan herkes İngilizce bilecek. Okuluyla, tesisleriyle dışarıdan gelen misafirleri ağırlayacak modern görüntüsüyle çok özel bir fabrika olacak" dedi.

Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporunu alan firmanın 200 milyon dolarlık bir yatırım yaparak kuracağı fabrikanın yer tahsisinin 1 ay içersinde yapılacağı ve fabrikanın inşaatına 2010 yılı sonunda başlanacağı belirtildi.